Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju najaktivniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 08. 2014. | Komentara: 0

Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju najaktivniji

NOVI SAD - Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju, koji odobrava i delegira poslanike za posete inostranstvu, trebalo bi da ubuduće, promenom Poslovnika usklađenog s novim Statutom AP Vojvodine, ima značajno šire ingerencije nego do sada jer bi Pokrajinskoj vladi trebalo da budu oduzete neke nadležnosti iz međuregionalne saradnje i prenete na nivo Skupštine Vojvodine, piše današnii Dnevnik. 

LSV

Predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević ukazuje da se do sada međuregionalna sradanja svodila na međuparlamentarnu saradnju, a očekuje da će u narednom periodu uticaj Odbora biti veći. Ona napominje da je međuregionalna saradnja najviši stepen sradnje koji Pokrajina može ostvariti, ali je pokrajinski parlament aktivan u okviru Skupštine evropskih regiona (AER). Kao najznačajniji događaj ove godine na planu međuregionalne saradnje Maja Sedlarević izdvojila bi putovanje u Štutgart, odnosno pokrajinu Baden-Virtemberg gde je potpisana izjava o namerama.

– Radi se o jednoj od pet najrazvijenijih regija Evrope. U programu rada tamošnji parlament jednom u pet godina ide u protkoloranu posetu prijateljskoj regiji, a ove godine biće to Vojvodina, krajem septembra ili početkom oktobra – ističe predsednica Odbora za evrointegracije, i nada se da će to biti korak napred ka uspostavljanju konkretnije saradnje dveju pokrajina. Ukazala je i da je to jedan od najaktivnijih odbora u pokrajinskom paralamentu i da međuregionalna saradnja daje dobre rezultate, navodeći posebno primere prekogranične saradanje s regijama Bač-Kiškun i Čongrad u Mađarskoj, okrugom Karaš-Severin u Rumuniji, Istarskom i Vukovarsko-srijemskom županijom iz Hrvatske.

(BILSV, 11. 08. 2014)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook