Dokazano: LSV bila u pravu kada je upozorila na "Promenadu"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 11. 2018. | Komentara: 0

Dokazano: LSV bila u pravu kada je upozorila na "Promenadu"

Novi Sad, 15. novembar 2018 - Tržni centar "Promenada" danas počinje sa radom bez upotrebne dozvole, koju bi trebalo da joj izda nadležna Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Novog Sada.

LSV

Dakle, rad "Promenade" u narednih, najduže, godinu dana rada dozvolila je Komisija za tehnički pregled objekta od strane instituta kojeg je angažovao investitor, a ne nadležna gradska uprava.

Iako je iskoristila svoje zakonsko pravo da dozvoli probni rad “Promenade” i ta komisija je jasno istakla potrebu da u tom periodu investitor izradi elaborate, te, prati i u skladu sa projektom resava pitanje podzemnih voda.

Na ovaj način, još jednom su potvrđeni svi navodi Lige socijaldemokrata Vojvodine koja je pre dva meseca prva upozorila na potrebu i važnost rešenja ovog problema.

I tada i danas, zahtevali smo i zahtevamo da investitor odmah, bez oklevanja, i bez obzira na troškove preduzme odgovarajuće građevinske mere.

Rekli smo i ponavljamo da dok se to ne učini, taj objekat ne sme dobiti upotrebnu dozvolu niti biti pušten u rad.

LSV pozdravlja sve investicije u Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju u celini ali ne po svaku cenu i sigurno ne po cenu kvaliteta života i zdravlja svojih sugrađana.

Saradnja na ovom slučaju sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, kao i usaglašen stav po ovom pitanju, predstavljaju još jedan dokaz da sasvim jasne političke razlike na republičkom i pokrajinskom, nisu i ne moraju biti prepreka  zajedničkom i posvećenom radu na lokalnom nivou u cilju kvalitetnog života građana.

Predsednik
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Aleksandar Kravić




Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.
Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook