Drumsko-železnički most konačno nazvati Most 23. oktobra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 22. 10. 2021. | Komentara: 0

Drumsko-železnički most konačno nazvati Most 23. oktobra

Novi Sad, 22. oktobar 2021 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građankama i građanima Novog Sada 77. godišnjicu oslobođenja grada od fašizma u Drugom svetskom ratu i ponavlja zahtev da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove Most 23. oktobra.

LSV

– Imajući u vidu značaj ovog datuma - Dana oslobođenja, veliko stradanje Novog Sada - Grada heroja, odnosno njegovog stanovništva u Drugom svetskom ratu, kao i činjenicu da se antifašističke vrednosti nalaze u samim temelјima kulture života u našem gradu, predlažemo Komisiji da podrži ovu inicijativu od značaja za kulturu sećanja Novog Sada i usvoji ovakav predlog, verujemo, na zadovolјstvo svih naših sugrađanki i sugrađana – navedeno je u obrazloženju inicijative, koju smo podneli 2019. godine Komisiji za nazive delova naselјenih mesta i javnih službi Skupštine grada.

Ligašice i ligaši nikada neće zaboraviti sve antifašiste koji su u borbi za oslobođenje dali svoje živote i koji su zaslužni za to što danas živimo u  slobodi.

Novi Sad je u nekoliko navrata, a najdirektnije 7. oktobra 2007. godine, pokazao da je bio i da će biti dovoljno jak da spreči da na njegovim ulicama ikada više ponovo bude fašista.

Uprkos stalnoj relativizaciji antifašističke borbe u našoj zemlji, ovaj grad pokazuje da ima ko da čuva njegovu antifašističku istoriju, vrednosti i žrtve.

Duboko verujemo da ne postoji bolje niti značajnije ime za most u srcu ovog grada od dana kada je pobedio fašizam, kao i da je vreme da to ime i dobije.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Akcija LSV Ruma: skuvali 450 obroka i podelili 1000 kiflica

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma juče je, povodom 16. i 17. oktobra, Svetskog dana hrane i Međunarodnog dana borbe protiv gladi, organizovao akciju kuvanja i podele hrane korisnicima narodne kuhinje Crvenog krsta u Rumi.
Odbori LSV | Subota, 15. 10. 2011. | Komentara: 0

Prekrečen zid pun grafita mržnje

NOVI SAD - Aktivisti Gradskog odbora LSV prekrečili su zid išaran grafitima mržnje koji je deo jedne privatne kuće i gleda na dečije igralište u Ulici Branka Ćopića 108. Sama akcija, koja je simbolično nazvana "Da se deca ne igraju u našem besu", proistekla je iz činjenice da su građanke i građani u samom centru Adica, na dečijem igralištu, imali vrlo transparentno promovisanje krajnje negativnih stavova.
Odbori LSV | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Korak ka decentralizaciji sporta

ZRENJANIN - Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina (SSGZ) i član Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin Srđan Bogaroški, na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare osvrnuo se na rad ove sportske ustanove u prethodnom periodu, i pohvalio izmeštanje sportskih događaja, iz velikih centara, u manje sredine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook