Dunav će opet biti čist i plav!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 30. 06. 2019. | Komentara: 0

Dunav će opet biti čist i plav!

NOVI SAD - Dan Dunava, 29. jun u Novom Sadu, sinoć je na Sunčanom keju obeležen koncertom gudačkog kvarteta "Korona" u organizaciji Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Okupljeni građani i prolaznici imali su prilike da provedu prelepo letnje veče pored reke i uživaju slušajući "Na lepom plavom Dunavu" i brojne druge kompozicije. 

LSV

- Dan Dunava se obeležava u četrnaest evropskih zemalja, potpisnica konvencije o njegovoj zaštiti. Novi Sad ove godine ima čime da se pohvali.Uskoro će proraditi nova glavna crpna stanica kod Žeželjevog mosta. Sledeći korak je - izmeštanje kanalizacionih kolektora sa Keja žrtava racije, izgradnja centralnog prečistača i prečišćavanje otpadnih voda. Aktivno se radi na tome da konačno na čitavom šetalištu, od Žeželjevog mosta do Štranda, više ne bude neprijatnih mirisa, a Dunav ponovo bude čist i plav - poručio je Mirko Grujičić, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV.

Njegove kolege, Rade Maleš, Milan Kravić i Zvezdan Stupar, članovi Izvršnog odbora Gro LSV Novi Sad, koji su zajedno sa tridesetak aktivista i aktivistkinja Gradskog odbora LSV delili letke i balone, isticali su u razgovoru sa građanima i građankama da će posle 70 godina kompletan kej biti oslobođen neprijatnih mirisa, zahvaljujući novoj glavnoj kanalizacionoj crpnoj stanici, koja je projektovana u skladu sa svim evropskim normama. 

Naredni korak koji se priprema, kako su najavili, jeste premošćavanje Žeželjevog mosta kanalizacionim cevima i izgradnja centralnog prečistača u blizini Rokovog potoka u Petrovaradinu.

- Brinemo o svom gradu i svojoj reci. Novi Sad je nama glavni grad - zaključio je predsednik Gradskog odbora Aleksandar Kravić.



Odbori LSV | Utorak, 11. 12. 2012. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast nesposobna da reaguje na probleme

ZRENJANIN – Direktna odgovornost za proglašeno vanredno stanje u gradu Zrenjaninu je na gradskoj vlasti i njenom neadekvatnom reagovanju na vremenske prilike rekao je na današnjoj konferenciji za novinare zrenjaninskog odbora LSV bivši direktor JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ i član GrO LSV Branislav Knežević.
Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 12. 2012. | Komentara: 0

Vlast u Bečeju rasipa pare iz budžeta opštine

NOVI SAD – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej upozorava lokalnu vlast u Bečeju, da budžet opštine koriste za opšte dobro i za podizanja standarda  Bečejki i Bečejaca, a ne da se koriste metodama starih Rimljana „dajte ljudima hleba i igara” .
Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 12. 2012. | Komentara: 0

Osnivanje medijskog centra važnije od standarda građana

NOVI SAD – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej upitao je opštinsku vlast da li je osnivanje medijskog centra, koji bi kontrolisala lokalna vlast, bitnija od podizanja standarda Bečejkama i Bečejcima i očuvanja PIK-a, te da li lokalna vlast namerava da grubo prekrši Zakon o informisanju Republike Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook