Osnivanje medijskog centra važnije od standarda građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 12. 2012. | Komentara: 0

Osnivanje medijskog centra važnije od standarda građana

NOVI SAD – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej upitao je opštinsku vlast da li je osnivanje medijskog centra, koji bi kontrolisala lokalna vlast, bitnija od podizanja standarda Bečejkama i Bečejcima i očuvanja PIK-a, te da li lokalna vlast namerava da grubo prekrši Zakon o informisanju Republike Srbije.

LSV

- Opštinski odbor LSV osuđuje ovaj pokušaj ukidanja prava građana na pravovremeno i pre svega objektivno informisanje, jer u tome vidimo početak zavođenja jednoumlja i mogućnosti za još veće malverzacije. Osim toga, ovo osnivanje medija od strane opštine je u potpunoj suprotnosti sa važećom Medijskom strategijom, koju je Vlada Srbije usvojila prošlog septembra – ističe se u saopštenju.

Ligaši u Bečeju podsećaju da je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević, gostujući u lokalnim medijima povodom prvih sto dana vlasti, najavio ukidanje finansiranja lokalnih mdija zarad osnivanja vlastiti, opštinskih, a sve u cilju „bržeg i lakšeg informisanja građana“. A taj projekat, kako se navodi, koštao bi stanovnike Bečeja tri miliona dinara.

- Drugim rečima, vlast u Bečeju želi da preuzme ulogu lokalnih medija, da prevari građanke i građane Bečeja tako što će svako u lokalnim medijima čitati ono što vlast u Bečeju bude odobrila. U obrazloženju, Radojević pokazuje svoju fobičnu opsesiju prethodnom vlašću, iznoseći mogućnost da su „možda ti slobodni, nezavisni mediji instruisani od prethodnih vlasti s obrzirom da su dobijali značajna sredstva od lokalne vlasti iz budžeta“. A upravo bivši predsednik opštine Peter Knezi glavni je koalicioni partner Radojeviću – napominje se u saopštenju OO LSV Bečej. Ligaši ističu i da je Knezi u prošlom mandatu zabranio novinaru Radio-televizije Vojvodine da uđe u zgradu SO Bečej i da izveštava o radu odbornika.

- Ovo je samo dokaz da lokalne vlasti žele da nas vrate u devedesete godine. A svi znamo kako su u devedesetim godinama mediji izveštavali građanke i građane – zaključuje se u saopštenju OO LSV Bečej.

(BILSV, 10.12.2012)





Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook