Osnivanje medijskog centra važnije od standarda građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 12. 2012. | Komentara: 0

Osnivanje medijskog centra važnije od standarda građana

NOVI SAD – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej upitao je opštinsku vlast da li je osnivanje medijskog centra, koji bi kontrolisala lokalna vlast, bitnija od podizanja standarda Bečejkama i Bečejcima i očuvanja PIK-a, te da li lokalna vlast namerava da grubo prekrši Zakon o informisanju Republike Srbije.

LSV

- Opštinski odbor LSV osuđuje ovaj pokušaj ukidanja prava građana na pravovremeno i pre svega objektivno informisanje, jer u tome vidimo početak zavođenja jednoumlja i mogućnosti za još veće malverzacije. Osim toga, ovo osnivanje medija od strane opštine je u potpunoj suprotnosti sa važećom Medijskom strategijom, koju je Vlada Srbije usvojila prošlog septembra – ističe se u saopštenju.

Ligaši u Bečeju podsećaju da je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević, gostujući u lokalnim medijima povodom prvih sto dana vlasti, najavio ukidanje finansiranja lokalnih mdija zarad osnivanja vlastiti, opštinskih, a sve u cilju „bržeg i lakšeg informisanja građana“. A taj projekat, kako se navodi, koštao bi stanovnike Bečeja tri miliona dinara.

- Drugim rečima, vlast u Bečeju želi da preuzme ulogu lokalnih medija, da prevari građanke i građane Bečeja tako što će svako u lokalnim medijima čitati ono što vlast u Bečeju bude odobrila. U obrazloženju, Radojević pokazuje svoju fobičnu opsesiju prethodnom vlašću, iznoseći mogućnost da su „možda ti slobodni, nezavisni mediji instruisani od prethodnih vlasti s obrzirom da su dobijali značajna sredstva od lokalne vlasti iz budžeta“. A upravo bivši predsednik opštine Peter Knezi glavni je koalicioni partner Radojeviću – napominje se u saopštenju OO LSV Bečej. Ligaši ističu i da je Knezi u prošlom mandatu zabranio novinaru Radio-televizije Vojvodine da uđe u zgradu SO Bečej i da izveštava o radu odbornika.

- Ovo je samo dokaz da lokalne vlasti žele da nas vrate u devedesete godine. A svi znamo kako su u devedesetim godinama mediji izveštavali građanke i građane – zaključuje se u saopštenju OO LSV Bečej.

(BILSV, 10.12.2012)





Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook