Vlast u Bečeju rasipa pare iz budžeta opštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 12. 2012. | Komentara: 0

Vlast u Bečeju rasipa pare iz budžeta opštine

NOVI SAD – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej upozorava lokalnu vlast u Bečeju, da budžet opštine koriste za opšte dobro i za podizanja standarda  Bečejki i Bečejaca, a ne da se koriste metodama starih Rimljana „dajte ljudima hleba i igara” .

LSV

Kako se navodi u saopštenju, ako bečejska vlast ovako nastavi, građankama i građanima Bečeja ostaće samo igre, jer hleba neće biti.
- Ova vlast nema baš čime da se pohvali: nestanak struje i/ ili vode je postala svakodnevica, centar grada je devastiran, kao i mnogi delovi grada, o otvaranju novih radnih mesta nema govora. Bahatost lokalne vlasti u Bečeju potvrđuje činjenica, da su i pored teške ekonomske krize potrošili 1.220.000 dinara na klizalište koje se nalazi u centru opštine. Pored toga, vlast u Bečeju namerava da potroši još tri miliona dinara za osnivanje medija centra, iako postoje lokalni mediji – ističe se u saopštenju OO LSV Bečej i dodaje da to ne bi bilo loše kada bi Bečejke i Bečejci primali redovne plate i imali redovan radni odnos.

- Tim novcem moglo se pomoći školama u saniranju mokrih čvorova, postavljanju prozora, moglo se raditi na izgradnji puteva oko Bečeja, pomoći PIK „Bečeju“, odnosno zaposlenima u ovom, nekada najvećem poljoprivredno-idustrijskom kombinatu, da prežive zimu. Nažalost, ekonomija u Bečeju ubrzano propada, a broj nezaposlenih još više će se povećati kada određeni broj radnika PIK-a posle praznika bude dobio svoje radne knjižice – ukazuju ligaši iz Bečeja.

 (BILSV, 10.12.2012)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook