Gradski odbor LSV Novi Sad pisao ministru policije da otvori Policijsku stanicu na Novom naselju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 21. 11. 2014. | Komentara: 0

Gradski odbor LSV Novi Sad pisao ministru policije da otvori Policijsku stanicu na Novom naselju

NOVI SAD - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad up
LSV
utio je pismo ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojši Stefanoviću sa zahtevom da u prostoru koji je Grad Novi Sad još pre tri i po godine ustupio MUP-u konačno bude otvorena policijska stanica.
 
Pismo koje možete pročitati u nastavku, ministru Stefanoviću je upućeno pre dve nedelje,  7. novembra. Odgovora i dalje nema.
 
Poštovani gospodine Stefanoviću,
 
Verujemo da ste obavešteni da je Grad Novi Sad pre tri i po godine Ministarstvu unutrašnjih poslova ustupio prostor koji je dotad koristila gradska apoteka kako bi naš grad konačno dobio još jednu policijsku stanicu.
 
Ta policijska stanica potrebna je stanovnicima naselja Detelinara, Novo naselje, Telep, Adice, Satelit, Adamovićevo naselje, Kisač i Rumenka, odnosno za više od 150.000 stanovnika koji tu žive.
 
Vaš prethodnik Ivica Dačić preuzeo je pre tri i po godine, maja 2011, ključeve prostora koji je Grad ustupio policiji.
 
Samo u periodu 2009–2012. Grad je uložio preko milion evra u Policijsku upravu Novi Sad u vidu donacija u opremi, sve verujući obećanjima prethodnog ministra policije da će žitelji tog dela Novog Sada konačno biti bezbedniji, da će njihova imovina biti sigurnija, a izdavanje dokumenata lakše.
 
Međutim, te policijske stanice još nema, a MUP je u te prostorije smestio Pograničnu policiju, od koje žitelji tog dela grada nemaju ništa.
 
Novi Sad je godinama čekao da dobije načelnika policije. Godinama smo insistirali i da Novi Sad dobije više policajaca. Ne dozvolite da prođe još jedna ili više godina dok Novo naselje konačno ne dobije policijsku stanicu.
 
Apelujemo da se snagom svog autoriteta založite za to da MUP konačno reši ovo pitanje i da prostor koji je Grad obezbedio za policijsku stanicu to konačno i postane.
 
(BILSV, 21.11.2014)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook