Institucije hoće da speru odgovornost za problem sa vodom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 08. 05. 2015. | Komentara: 0

Institucije hoće da speru odgovornost za problem sa vodom

PANČEVO - Institucije pokušavaju da speru sa sebe odgovornost za situaciju sa vodom za piće, koja se desila od 15. do 20. aprila, kazao je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Vladan Keljević.

LSV

On je na konferenciji za novinare rekao je, nakon sastanka sa direktorom Instituta „Batut”, saznao da su sanitarna inspekcija i JKP „Vodovod” trebali da reaguju još u martu, kada je u 42 odsto uzoraka zabeležena povećana koncentracija hlora.

- Izveštaj Zavoda za javno zdravlje o kvalitetu vode u Pančevu tokom marta, u kojem piše da je u 42 odsto uzoraka povišen hlor, Liga socijaldemokrata Vojvodine predala je u Institut „Batut“, kako bi bio analiziran. Na sastanku sa direktorom Instituta prim. dr Draganom Ilićem, doktorkom Zoricom Jovanovski i doktorom Dejanom Živadinovićem, mu je rečeno da su sanitarna inspekcija i „Vodovod” trebali ranije da reaguju - kaže Keljević.

- Treba objasniti šta znači ono što je navedeno u izveštaju: „Voda može da se koristi za piće uz adekvatno hlorisanje“. Da li je ona u skladu sa pravilnikom ili nije? To je naše pitanje na koje očekujemo konkretan odgovor - dodao je odbornik LSV-a.

Keljević je kazao da će odgovore na ova pitanja dobiti u pisanom obliku, jer su tako obećali u Institutu „Batut“. Takođe, kaže da je problem bio i da se zakaže sastanak u ovom institutu, te da je datum određen tek posle nedelju dana insistiranja.

- Čini mi se da institucije pokušavaju da speru odgovornost sa sebe, a to je ono što je najgore po građane i građanke Pančeva koji ne znaju šta se desilo i ko je odgovoran. Mi smo to pitanje postavili 16. aprila, a odgovor još uvek nismo dobili - kaže Keljević.

(BILSV, 08.05.2015)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook