Kampanja 'Podvuci liniju' počela i u Sremskoj Mitrovici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja 'Podvuci liniju' počela i u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica organizovao je danas konferenciju za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju", koja se od ponedeljka, 25. oktobra, vodi na teritoriji čitave Vojvodine.

Portparol Gradskog odbora LSV, Marko Milojević, istakao je tom prilikom da je cilj kampanje da se produži važenje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao zakon o lustraciji, sa 10 na 20 godina.

"Iako usvojen još 2003, ovaj zakon do danas praktično nije bio primenjen. Skorijim prestankom njegovog važenja urušio bi se institucionalni i pravni okvir za bilo kakvu mogućnost sučeljavanja našeg društva s vlastitom, nimalo slavnom prošlošću " istakao je Milojević. Portparol GrO LSV Sr. Mitrovica posebno je naglasio značaj sprovođenja lustracije, pozivajući se na Rezoluciju Saveta Evrope o merama za uklanjanje nasleđa bivših totalitarnih sistema, u kojoj se navode opasnosti koje prete društvu nespremnom da se suoči s vlastitom prošlošću:

"U najboljem slučaju nastaće oligarhija umesto demokratije, korupcija umesto vladavine prava i organizovani kriminal umesto ljudskih prava. U najgorem slučaju, rezultat bi mogao biti baršunasta obnova totalitarnog režima, ili pre - nasilno svrgavanje mlade demokratije " istakao je Milojević. Ovaj zaključak Saveta Evrope prava je slika današnjeg srpskog društva, jedno veliko upozorenje, te poziv na odgovornost svih, dodao je on na kraju.

(BILSV, 29. 10. 2010.)




Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.

Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook