Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

NOVI SAD – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.

LSV

– Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad nije doneo odluku da li će na izbore izlaziti ili neće, to moraju da donesu stranački organi. Svima je poznato da je naš generalni stav da se na izbore mora i treba izlaziti, jer je to jedini način da se volja građana prenese u institucije. Ali s obzirom na to da su u ovoj zemlji institucije u potpunosti devastirane, svaka odluka je moguća. Mi se za izbore spremamo, u Novom Sadu smo formirali izborni štab za Gradski odbor LSV – VOJVOĐANI i spremamo se kao da ćemo ići sami. Napominjem, smatramo da je udruživanje opozicije u Novom Sadu poželjna stvar, da smo mi za takvo udruživanje raspoloženi, da o tome treba razgovarati, da smo spremni da se prilagodimo. Ali, ukoliko do nekog dogovora ne bi došlo, mi nastupamo sami. Ako bude odluka da ćemo na izbore izaći – rekao je Kolar novinarima u holu novosadske skupštine. 

Dodao je da je sigurno da „ovo neće biti ni fer, ni pošteni, ni demokratski, ni izbori kakvi treba da budu u jednom demokratskom društvu“, ali da svako treba da donese odluku da li će u njima učestvovati ili ne.

Istakao je i da je LSV–VOJVOĐANI već donela odluku da nema ni postizborne saradnje sa SNS-om i strankama vlasti.

(SzILSV-Vojvođаni, 20.4.2024)



Odbori LSV | Petak, 30. 07. 2021. | Komentara: 0

Odgovorni za sramotu u vezi pijaće vode u Zrenjaninu moraju u zatvor!

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da građanima saopšti ko će i kada vratiti sredstva koja su šest godina izdvajana iz gradskog budžeta za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 07. 2021. | Komentara: 0

Požar na deponiji u Zrenjaninu, građani se gušili u dimu

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da u najkraćem mogućem roku obavesti građane o uzrocima požara na gradskoj deponiji smeća, koja je u jučerašnjim večernjim satima izazvala formiranje gustog dima, praćenog smradom, u većem delu grada.
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 07. 2021. | Komentara: 0

LSV zatražila da Novi Sad sarađuje sa Sarajevom, a ne samo Istočnim Sarajevom

Odbornička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine“ u Skupštini grada Novog Sada, predložila je na današnjoj sednici da se iz predloga dnevnog reda povuče Predlog odluke o uspostavlјanju saradnje Grada Novog Sada i Grada Istočno Sarajevo, a da se pokrene inicijativa za uspostavljanje saradnje sa Gradom Sarajevom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook