Kolika je zarada Ivana Bošnjaka?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Kolika je zarada Ivana Bošnjaka?

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu podseća gradonačelnika Zrenjanina Ivana Bošnjaka da se i dalje nije izjasnio o tome koliko je para zaradio dok je obavljao dve funkcije.

LSV- Upozoravamo ga da je Rešenjem Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srbije nedvosmisleno potvrđeno da se sve to vreme nalazio u sukobu interesa. Samim tim, korist koju je stekao, primajući i platu gradonačelnika i platu poslanika u Skupštini AP Vojvodine, je protivpravna i nezakonita. Bošnjak je smatrao da je njegov rad više od pet puta teži od rada Zrenjaninki i Zrenjaninaca, kao i da treba da bude plaćen više od predsednika Srbije, a sve iz džepa građanki i građana - navedeno je u saopštenju Informativne službe zrenjaninskog odbora Lige.

Zrenjaninski ligaši pitaju Ivana Bošnjaka i koliko je zaradio na deviznim dnevnicama na svojim službenim putovanjima i koliko je firma DOO „Braća Bošnjak Divet“, čiji je zastupnik zajedno sa svojim rođenim bratom, zaradila preko ugovora sa Gradom. Kako ističu, ugovor je potpisan 21.marta ove godine, a podrazumeva da je ta firma jedna od onih koje će obavljati vakcinaciju i besplatno čipovanje pasa na teritoriji grada Zrenjanina.

- Obaveštavamo Ivana Bošnjaka da, ukoliko kao gradonačelnik i odgovorno lice za izvršenje gradskog budžeta, isplaćuje iz njega svoju firmu, čini krivično delo korupcije i GrO LSV Zrenjanin zahteva njegovu hitnu smenu i odgovaranje pred nadležnim organima – ističe se u saopštenju.

Ova pitanja odbornici i odbornice LSV postavili su i na protekloj sednici Skupštine grada Zrenjanina, ali, kako ističu, politička osionost gradonačelnika Bošnjaka nije pružila šansu da se ona usvoje, da o njima bude raspravljeno i na njih odgovoreno. Umesto toga, jednom od odbornika LSV nasilno je oduzet odbornički mandat.

(BILSV, 28.12.2012)




Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook