Kolika je zarada Ivana Bošnjaka?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Kolika je zarada Ivana Bošnjaka?

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu podseća gradonačelnika Zrenjanina Ivana Bošnjaka da se i dalje nije izjasnio o tome koliko je para zaradio dok je obavljao dve funkcije.

LSV- Upozoravamo ga da je Rešenjem Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srbije nedvosmisleno potvrđeno da se sve to vreme nalazio u sukobu interesa. Samim tim, korist koju je stekao, primajući i platu gradonačelnika i platu poslanika u Skupštini AP Vojvodine, je protivpravna i nezakonita. Bošnjak je smatrao da je njegov rad više od pet puta teži od rada Zrenjaninki i Zrenjaninaca, kao i da treba da bude plaćen više od predsednika Srbije, a sve iz džepa građanki i građana - navedeno je u saopštenju Informativne službe zrenjaninskog odbora Lige.

Zrenjaninski ligaši pitaju Ivana Bošnjaka i koliko je zaradio na deviznim dnevnicama na svojim službenim putovanjima i koliko je firma DOO „Braća Bošnjak Divet“, čiji je zastupnik zajedno sa svojim rođenim bratom, zaradila preko ugovora sa Gradom. Kako ističu, ugovor je potpisan 21.marta ove godine, a podrazumeva da je ta firma jedna od onih koje će obavljati vakcinaciju i besplatno čipovanje pasa na teritoriji grada Zrenjanina.

- Obaveštavamo Ivana Bošnjaka da, ukoliko kao gradonačelnik i odgovorno lice za izvršenje gradskog budžeta, isplaćuje iz njega svoju firmu, čini krivično delo korupcije i GrO LSV Zrenjanin zahteva njegovu hitnu smenu i odgovaranje pred nadležnim organima – ističe se u saopštenju.

Ova pitanja odbornici i odbornice LSV postavili su i na protekloj sednici Skupštine grada Zrenjanina, ali, kako ističu, politička osionost gradonačelnika Bošnjaka nije pružila šansu da se ona usvoje, da o njima bude raspravljeno i na njih odgovoreno. Umesto toga, jednom od odbornika LSV nasilno je oduzet odbornički mandat.

(BILSV, 28.12.2012)




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook