LSV neguje ideje Vase Stajića i čuva uspomenu na njega

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 10. 02. 2021. | Komentara: 0

LSV neguje ideje Vase Stajića i čuva uspomenu na njega

Novi Sad, 10. februar 2021 - Viziju, ljubav i borbu Vase Stajića za građansku, autonomnu i modernu Vojvodinu ima ko da nasledi. Liga socijaldemokrata Vojvodine čuva i neguje i njegove ideje i uspomenu na ovog velikog čoveka u istoriji Vojvodine, poručio je Robert Kolar, potpredsednik LSV.

LSV

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine položila je danas, povodom 10. februara, dana rođenja i smrti Vase Stajića, venac kod njegovog spomenika.

Pored Kolara,  koji je  i predsednik Odborničke grupe LSV u Skupštini grada Novog Sada,  u delegaciji Lige bili su i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Mirko Grujičić, kao i brojni istaknuti predstavnici i predstavnice Gradskog odbora LSV Novi Sad.

- Vojvodina i danas, jednako ili i više nego u Stajićevo vreme, posrće pod pritiskom centralizma u Srbiji i teretom nerazumevanja za njen građanski karakter - zaključio je Kolar i napomenuo da je Stajić velika inspiracija svim ligašicama i ligašima.

- Novi Sad i Vojvodina će ga, sasvim sigurno, večno čuvati u svom srcu - dodao je on.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad




Odbori LSV | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

“Biti ili ne biti dete”

ZRENJANIN - Savet za socijalnu politiku GrO LSV Zrenjanin organizovaće tribinu „Biti ili ne biti dete“, posvećenu Prednacrtu novog Građanskog zakonika, koji, između ostalog, uređuje porodične odnose, najavila je predsednica tog saveta Aleksandra Khalaf.
Odbori LSV | Subota, 19. 11. 2011. | Komentara: 0

Pomoć trudnicama i porodiljama je pomoć porodici

ZRENJANIN - Zrenjaninske ligašice i ligaši nastavili su sa prikupljanjem potpisa podrške inicijativi „Puna plata za trudnice". Danas su akcije održane u centru grada, i Mesnim zajednicama „Gradnulica", „Žarko Zrenjanin", „Sonja Marinković" i „Veljko Vlahović".
Odbori LSV | Petak, 18. 11. 2011. | Komentara: 0

LSV u Kikindi organizovao tribinu o stanju u fudbalu

KIKINDA - Fudbal u Srbiji ne bi trebalo da vode imena već dobri projekti i dugoročni planovi, rečeno je na tribina pod nazivom "Aktuelno stanje fudbala u Vojvodini" koja je u organizaciji Saveta za sport Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda, održana u Kulturnom centru u tom mestu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook