LSV neguje ideje Vase Stajića i čuva uspomenu na njega

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 10. 02. 2021. | Komentara: 0

LSV neguje ideje Vase Stajića i čuva uspomenu na njega

Novi Sad, 10. februar 2021 - Viziju, ljubav i borbu Vase Stajića za građansku, autonomnu i modernu Vojvodinu ima ko da nasledi. Liga socijaldemokrata Vojvodine čuva i neguje i njegove ideje i uspomenu na ovog velikog čoveka u istoriji Vojvodine, poručio je Robert Kolar, potpredsednik LSV.

LSV

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine položila je danas, povodom 10. februara, dana rođenja i smrti Vase Stajića, venac kod njegovog spomenika.

Pored Kolara,  koji je  i predsednik Odborničke grupe LSV u Skupštini grada Novog Sada,  u delegaciji Lige bili su i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Mirko Grujičić, kao i brojni istaknuti predstavnici i predstavnice Gradskog odbora LSV Novi Sad.

- Vojvodina i danas, jednako ili i više nego u Stajićevo vreme, posrće pod pritiskom centralizma u Srbiji i teretom nerazumevanja za njen građanski karakter - zaključio je Kolar i napomenuo da je Stajić velika inspiracija svim ligašicama i ligašima.

- Novi Sad i Vojvodina će ga, sasvim sigurno, večno čuvati u svom srcu - dodao je on.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad
Odbori LSV | Petak, 12. 11. 2021. | Komentara: 0

IN MEMORIAM Miloš Đ. Šibul (1977-2021)

Sve je danas uspeo da nas rastuži, a celog života se trudio da nas nasmeje i raspoloži. Iznenada i bez pozdrava, u svojoj 45. godini, napustio nas je naš drugar, prijatelj, brat, suprug i otac, a pre svega velik čovek Miloš Đ. Šibul.
Odbori LSV | Petak, 22. 10. 2021. | Komentara: 0

Drumsko-železnički most konačno nazvati Most 23. oktobra

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građankama i građanima Novog Sada 77. godišnjicu oslobođenja grada od fašizma u Drugom svetskom ratu i ponavlja zahtev da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove Most 23. oktobra.
Odbori LSV | Petak, 22. 10. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Nećemo da budemo statisti u zrenjaninskom parlamentu

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od osnovnih alata opozicionog delovanja u demokratskim društvima bojkot institucija.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook