LSV Novi Sad će instirati na zaštiti Špilerove kuće

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 19. 03. 2021. | Komentara: 0

LSV Novi Sad će instirati na zaštiti Špilerove kuće

Novi Sad, 19. mart 2021 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad očekuje da Zavod za zaštitu spomenika kulture saopšti šta se tačno dešava sa čuvenom Špilerovom kućom u Petrovaradinu i šta se konkretno preduzima na zaštiti ovog spomenika kulture.

LSV

Špilerova kuća je od neprocenjivog značaja za istoriju Petrovaradina i Novog Sada i ne zaslužuje da propada, a naročito ne dolazi u obzir njeno rušenje.

Zaštita ove kuće je dužnost ovog grada i Gradski odbor LSV Novi Sad će na tome insistirati.


Predsednik
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad
Aleksandar Kravić




Odbori LSV | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Puna plata za sve trudnice

ZRENJANIN - Predsednik Odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić, izjavio je na današnjoj akciji LSV da bi se povećanjem naknada za trudničko bolovanje sa 65 na 100 odsto i uvođenjem mesečne nadoknade nezaposlenim porodiljama u visini minimalne zarade u RS dok im dete ne napuni prvu godinu života, pokazala društvena odgovornost prema građankama i građanima Zrenjanina.
Odbori LSV | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležen Dan deteta u Futogu

FUTOG - U toku protekle nedelje članovi Mesnog odbora LSV Futog prikupili su značajnu količinu hrane, odeće i sredstava za higijenu, koje su odneli jednoj porodici u tom mestu koja živi u teškim materijalnim uslovima.
Odbori LSV | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Beskompromisno protiv ksenofobije i antisemitizma

SOMBOR - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine saopštio je danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, rasizma, antisemitizma i ksenofobije, da je Sombor nekada bio smatran za izrazito miran vojvođanski grad, a da su poslednjih godina, Somborce, opterećene ratom u okruženju i krizom, uznemirili su događaji koji se ne uklapaju u pozitivnu somborsku tradiciju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook