LSV podržava somborske poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 12. 02. 2016. | Komentara: 0

LSV podržava somborske poljoprivrednike

SOMBOR - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor ponovo je podržao somborske poljoprivrednike koji traže raspisivanje licitacija za zakup državne zemlje. Šef odborničke grupe LSV u Skupštini grada Sombora Zoran Terzin rekao je da je usvajanje novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu samo dodatno pogoršalo situaciju i probleme paora.

 
- Iz Sombora imamo nekoliko republičkih poslanika, a niko od njih nije glasao protiv tog zakona. Znači, poslanici SPO, Nove Srbije i SNS su svi redom glasali za taj zakon i onda ne čudi što takvu politiku i sprovode u gradu Somboru, gde ne dozvoljavaju manjim poljoprivrednim proizvodjačima da uđu u posed i zakupe državnu zemlju, sve iščekujući primenu novog zakona - rekao je Terzin.
 
Na konferenciji za novinare je predstavnik poljoprivrednih proizvodjača Mile Đapić rekao da poljoprivrednici žele da legalnim putem što pre uđu u posed, jer prolaze rokovi za pripremu zemljišta.
 
Republička poslanica LSV Olena Papuga naglasila je da Liga ne odustaje od prikupljanja 100.000 potpisa za promenu Ustava Srbije i referendum za spas vojvođanskih oranica.
 
- Državno zemljište će se izdavati velikim investitorima, tako da će naše dve tri generacije malih paora, mladih ljudi ostati bez zemljišta. Zato akcije LSV traje, mi i dalje skupljamo 100.000 potpisa da sačuvamo našu zemlju - rekla je Papuga.
 
(BILSV, 12.02.2016)



Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.
Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook