LSV uputila Zahtev za poništavanje nezakonitog naziva grada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 28. 11. 2015. | Komentara: 0

LSV uputila Zahtev za poništavanje nezakonitog naziva grada

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin uputila je Zahtev za poništavanje nezakonitog naziva grada na tabli, sa nazivom Grada Zrenjanina Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Republičkom geodetskom zavodu.

LSV– S obzirom na činjenicu da od gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, nismo dobili odgovor na pitanje na osnovu kog pravnog propisa je doneo odluku da se pored zvaničnog imena grada i naziva na jezicima nacionalnih manjina na tablama na ulazu u grad nađe i jedan od starih naziva – Petrovgrad, i nakon nereagovanja na naše apele upućene čelnicima zrenjaninske gradske vlasti da se uozbilje i počnu da rade svoj posao u skladu sa zakonom, umesto što samoinicijativno dopisuju imena grada, odlučili smo da uputimo zvanične zahteve institucijama nadležnim za ovo pitanje – navedeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin. Dodaje se da se očekuje danadležne institucije reaguju u skladu sa zakonima koji regulišu ovu oblast, kao i da ubuduće neće biti potrebe za intervencijama na neozbiljne i nezakonite poteze aktuelne gradske vlasti u Zrenjaninu.

(BILSV, 28. 11. 2015)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook