LSV-Vojvođani: Kovid bolnica mora prerasti u novosadsku gradsku bolnicu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Kovid bolnica mora prerasti u novosadsku gradsku bolnicu

Novi Sad, 26. jun 2023 - Povodom odluke da Kovid bolnica na Mišeluku postaje dijalizni centar KCV-a, novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani se oštro protivi toj odluci, te i dalje smatra da Kovid bolnica treba da bude pretvorena u gradsku bolnicu, koja je preko potrebna svim građanima Novog Sada.

LSV

Podsećamo da Novi Sad, kao grad od skoro pola miliona stanovnika, do dana današnjeg nema gradsku bolnicu, već se svi Novosađani leče u KCV-u koji je ustanova tercijarne zdravstvene zaštite u kojoj se zbrinjavaju pacijenti iz CELE Vojvodine!

Kapaciteti KCV-a (fizički i kadrovski) su pred pucanjem te je odluka da se Kovid bolnica pretvori isključivo u dijalizni centar a ne u gradsku bolnicu i/ili palijativni centar NEDOPUSTIVA!

Kapaciteti Kovid bolnice dozvoljavaju pretvaranje iste i u gradsku bolnicu i/ili u palijativni centar. Sigurni smo da bi jedan deo mogao biti i dijalizni centar a ne da se ovakvom odlukom vlasti građanke i građani Novog Sada OPET stavljaju u drugi plan i nakon svih obećanja - da Novi Sad i dalje nema gradsku bolnicu.

Dokle će nam teško bolesni i/ili stari pacijenti umirati po kućama, u bolovima i bez adekvatne zdravstvene nege dostojne čoveka, koju Novosađani plaćaju kroz obavezno zdravstveno osiguranje?!

Preispitajte gore navedenu odluku i imajte toliko svesti, savesti i razuma da Novi Sad konačno dobije gradsku bolnicu i rastereti KCV, u korist svih Novosađana, ali i Vojvođana!

NOVI SAD NIJE GLASAO ZA OVO i znaće to da kazni na sledećim izborima!
 
 
Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI
Novi Sad




Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Prevencija je najbolji lek

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana zdravlja, koji se svake godine obeležava 7. aprila na dan kada je pri Ujedinjenim nacijama osnovana Svetska zdravstvena organizacija, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u organizaciji Gradske organizacije Foruma žena LSV Zrenjanin, upriličena je tribina na temu "Prevencija umanjuje rizik".
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook