LSV-Vojvođani: Kovid bolnica mora prerasti u novosadsku gradsku bolnicu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Kovid bolnica mora prerasti u novosadsku gradsku bolnicu

Novi Sad, 26. jun 2023 - Povodom odluke da Kovid bolnica na Mišeluku postaje dijalizni centar KCV-a, novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani se oštro protivi toj odluci, te i dalje smatra da Kovid bolnica treba da bude pretvorena u gradsku bolnicu, koja je preko potrebna svim građanima Novog Sada.

LSV

Podsećamo da Novi Sad, kao grad od skoro pola miliona stanovnika, do dana današnjeg nema gradsku bolnicu, već se svi Novosađani leče u KCV-u koji je ustanova tercijarne zdravstvene zaštite u kojoj se zbrinjavaju pacijenti iz CELE Vojvodine!

Kapaciteti KCV-a (fizički i kadrovski) su pred pucanjem te je odluka da se Kovid bolnica pretvori isključivo u dijalizni centar a ne u gradsku bolnicu i/ili palijativni centar NEDOPUSTIVA!

Kapaciteti Kovid bolnice dozvoljavaju pretvaranje iste i u gradsku bolnicu i/ili u palijativni centar. Sigurni smo da bi jedan deo mogao biti i dijalizni centar a ne da se ovakvom odlukom vlasti građanke i građani Novog Sada OPET stavljaju u drugi plan i nakon svih obećanja - da Novi Sad i dalje nema gradsku bolnicu.

Dokle će nam teško bolesni i/ili stari pacijenti umirati po kućama, u bolovima i bez adekvatne zdravstvene nege dostojne čoveka, koju Novosađani plaćaju kroz obavezno zdravstveno osiguranje?!

Preispitajte gore navedenu odluku i imajte toliko svesti, savesti i razuma da Novi Sad konačno dobije gradsku bolnicu i rastereti KCV, u korist svih Novosađana, ali i Vojvođana!

NOVI SAD NIJE GLASAO ZA OVO i znaće to da kazni na sledećim izborima!
 
 
Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI
Novi Sad
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 
Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook