LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Vršac, 25. oktobar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.

LSV

Dok u raznim delovima Srbije svedočimo otvaranju novih fabrika, autoputeva i drugih infrastrukturnih objekata, Vojvodini se često ne pridaje isti značaj. Čupanje pruga i ukidanje železničkog saobraćaja u Vršcu, a i u ostalim delovima Vojvodine, ne samo da smanjuje mogućnost za ekonomski razvoj i povezanost sa ostalim delovima zemlje, već šalje i poruku da su građani Vojvodine građani drugog reda.

Vršac, kao jedan od ključnih gradova Vojvodine (grad na samoj granici sa Rumunijom, EU), zaslužuje da bude povezan sa ostatkom zemlje putem železničkog saobraćaja. Ovo nije samo pitanje transporta, već i simbol jednakosti, pravičnosti i uzajamnog poštovanja.

Pozivamo nadležne organe da prepoznaju važnost železničkog saobraćaja za građanke i građane Vršca i da preduzmu korake kako bi se ova nepravda ispravila. Svi građani Srbije zaslužuju jednake prilike, bez obzira na to iz kog dela zemlje dolaze.

Marija Miljkov
Predsednica Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine- VOJVOĐANI
Vršac




Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook