LSV za 30 posto žena u izvršnoj vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV za 30 posto žena u izvršnoj vlasti

BELA CRKVA - Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Opštinskog odbora LSV Bela Crkva, Sandra Ristić, istakla je da će se Liga boriti za to da u izvršnoj vlasti bude najmanje 30 odsto žena. Ona je na tribini LSV u Glogonju podsetila da je zahvaljujući amandmanu LSV na Zakon o izboru narodnih poslanika, od 2012. godine obezbeđeno da svaki treći kandidat na izbornoj listi bude žena, čime se u parlamentima našlo 30 odsto žena.

 

– Ono za šta ćemo se mi ubuduće zalagati jeste da 30 posto žena bude na funkcijama na izvršnoj vlasti. I siguna sam da, zato što ćemo na ovim izborima dobiti veliko poverenje, da  ćemo to izdejstvovati i ostvariti. Mi smo u Beloj Crkvi ostvarile punu platu za trudnice, kao što su moje koleginice ligašice ostvarile to u drugim odborima. Spremni smo da preuzmemo stvar u svoje ruke zato što znamo, zato što hoćemo, zato što imamo tim ljudi koji nas podržava. Pametne, mlade i odgovorne ljude – istakla je Ristić.

 

Istakla je da će se ligašice i ligaši boriti za normalan život u Vojvodini, a da će to ostvariti pomoću najboljeg programa od koga se ne odustaje 26 godina.



(BILSV, 11.04.2016)




Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook