LSV Zrenjanin obeležila Međunarodni dan borbe protiv rasizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 21. 03. 2015. | Komentara: 0

LSV Zrenjanin obeležila Međunarodni dan borbe protiv rasizma

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine uporno godinama unazad zahteva da bude zabranjen rad svih organizacija i grupa koje podstiču rasnu, nacionalnu, versku i svaku drugu netrpeljivost i mržnju, izjavila je danas predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Zrenjanin Branislava Jovanov.

LSV

- Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za mir, antifašizam, poštovanje ljudskih prava, suočavanje sa teretom ratnih zločina, i to su osnovni principi našeg rada i delovanja. Istrajni smo u borbi za građansko, slobodno društvo u kojem su svi jednaki - dodala je Jovanov u razgovoru sa građanima tokom akcije zrenjaninskih ligaša povodom 21. marta, Međunarodnog dana borbe protiv rasizma.
 
Međunarodni dan borbe protiv rasizma se obeležava u svetu obeležava svakog 21. marta kao znak sećanja na 1960. godinu, kada je 69 demonstranata bilo ubijeno, a ranjeno najmanje 180 u Južnoafričkoj Republici, kada su mirno protestvovali protiv tada novog zakona, prema kojem su samo crnci bili dužni da u svakom trenutku pri sebi imaju lična dokumenta. Nijedan policajac nije osuđen za ta ubistva.

Na nesreću, svedoci smo da još uvek ima onih koji nas dele po svojim aršinima, dodala je Branislava Jovanov i istakla da se LSV već 25 godina zalaže i nastaviće sa izgradnjom društva jednakih šansi za sve koji žive ovde.

(BILSV, 21.03.2015)



Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2023. | Komentara: 0

Puna usta praznog patriotizma

Vojvođani LSV poziva nadležne inspekcije da kazne odgovorne u gradu Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook