LSV: Ko je odgovoran za pomor ribe u Staroj Tisi?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 07. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Ko je odgovoran za pomor ribe u Staroj Tisi?

Novi Sad, 07. jul 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Dejana Jovanova, direktora Javne ustanove „Rezervati prirode Zrenjanina“, da javnosti odgovori na sva pitanja vezana za pomor ribe u zaštićenom području „Ritova donjeg Potisja“.

LSV

Građani su prethodnih dana preko društvenih mreža saznali za pomor više tona autohtone ribe na lokalitetu Stara Tisa. Da li se ova katastrofa mogla sprečiti? Da li su nadležni sproveli sve potrebne mere zaštite? Hoće li neko snositi odgovornost?

Po sredi je, očito, nemar, javašluk i nestručnost u „Rezervatima prirode Zrenjanina“.

Da tragedija bude veća, u osnivačkom aktu ove javne ustanove stoji da su „Rezervati prirode Zrenjanina“ ustanova koja se bavi zaštitom prirode i ribljeg fonda. Potpuno je jasno da izostaju i zaštita prirode i zaštita ribljeg fonda.

Direktor Dejan Jovanov hitno mora da saopšti javnosti šta je uzrokovalo ovu katastrofu, ko je odgovoran za nju i ko će snositi odgovornost.

Oseća li i sam direktor Jovanov moralnu obavezu da mandat direktora „Rezervata prirode Zrenjanina“ vrati osnivaču, odnosno odbornicima Skupštine grada Zrenjanina?
Javnost čeka odgovore!


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin




Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2022. | Komentara: 0

Sramotno što se već dve godine čeka na optužnicu protiv osumnjičenih za gradnju fabrike vode u Zrenjaninu

Odbornik u Skupštini grada Zrenjanina i portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je sramotno što i dve godine posle hapšenja odgovornih lica iz gradske uprave,  zrenjaninskog „Vodovoda i kanalizacije, kao i direktora firme „Gruppo Zilio“, koja je sa gradom Zrenjaninom potpisala ugovor o izgradnji Postrojenja za prečišćavanje vode, ovaj slučaj još nije dobio epilog. 
Odbori LSV | Utorak, 01. 02. 2022. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan, naš glavni grade!

Novi Sad je bio je i ostao jedan od najlepših i najprestižnijih univerzitetskih i urbanih centara.

Odbori LSV | Petak, 14. 01. 2022. | Komentara: 0

Beogradu metro, a pruge u Vojvodini na doboš

Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao i svi građani Vojvodine, izražavaju veliko nezadovojstvo zbog informacija da je „Infrastruktura železnice Srbije“ ponudila  na aukcijsku prodaju šine, stari kolosečni pribor i skretnice koje se nalaze na 15 železničkih pruga, uglavnom u Banatu i Bačkoj. Na taj način će u zaborav otići neke od njih, poput pruge Sečanj - Jaša Tomić i Zrenjanin - Vršac.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook