LSV: Prisetimo se heroja pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 23. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Prisetimo se heroja pobede nad fašizmom

Novi Sad, 23. oktobar 2022 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim Novosađankama i Novosađanima 78. godišnjicu oslobođenja Novog Sada od okupatora u Drugom svetskom ratu.

LSV

Čuvanje sećanja na heroje koji su pokazali požrtvovanost i hrabrost u nameri da naš grad oslobode iz kandži fašizma predstavlja našu obavezu, naročito danas kada na delu vidimo pokušaj rehabilitacije zločinaca i kada one od kojih je grad oslobođen predstavljaju kao nevine žrtve.

Podsećamo da je Liga socijaldemokrata Vojvodine pre četiri godine podnela inicijativu da se železničko-drumski most u Novom Sadu nazove „Most 23. oktobra“. Drumsko-železnički most u Novom Sadu ni posle četiri godine od završetka i puštanja u saobraćaj nema zvanično ime i prihvatanjem ove inicijative Novi Sad bi potvrdio da se ponosi antifašističkom tradicijom i da na pravcu negovanja ove časne borbe nedvosmisleno ostaje.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Odbori LSV | Nedelja, 17. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton: Zrenjaninom se vlada nasiljem. Ova vlast mora da ode!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da su se građani preksinoć u tom gradu okupili po 18. put jer su protiv nasilja, protiv nasilne vlasti koja već duže od deceniju čini sve da građanke i građani Zrenjanina ne žive normalno. 
Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 
Odbori LSV | Sreda, 06. 09. 2023. | Komentara: 0

Ljudima u selima obezbediti adekvatnu zdravstvenu zaštitu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva da se problem dostupnosti primarne zdravstvene zaštite ljudima koji žive u seoskim sredinama u Zrenjaninu reši.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook