Marton: Što pre formirati Savet za razvoj Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 12. 2014. | Komentara: 0

Marton: Što pre formirati Savet za razvoj Zrenjanina

ZRENJANIN – Komentarišući kritike zrenjaninskih naprdnjaka na račun Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke, koje su okrivile zrenjaninsku vlast zbog srušenog tendera za pijaću vodu, bivši predsednik Skupštine Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je na formiranje Saveta za razvoj Zrenjanina.

LSV

Marton, koji je i pokrajinski poslanik LSV, rekao je za RTV da svaka vlast pokušava da radi u interesu građana, ali i da, kada rezultati nisu vidljivi, kako je naveo, uvek se krivi prethodna.
– To je oproban politički recept, a činjenica je da vlast u Zrenjaninu ni posle skoro tri godine nema nikakve rezultate iza sebe. Pokazalo se da nešto mora da se menja i da za to nisu sposobni SNS i široka koalicija oko te stranke – rekao je Marton u izjavi za RTV. 
On je istakao da je LSV u Zrenjaninu uvek bila konstruktivna opozicija, što se vidi u predloženim amandmanima te stranke u lokalnoj skupštini.
– Nema više vremena za teške reči i neophodno je što pre formirati Savet za razvoj Zrenjanina u kojem će sedeti predstavnici svih parlamentarnih stranaka u Zrenjaninu i ljudi sa političkim indignitetom, koji će razgovarati o svim problemima grada - o vodi, investicijama, obilaznici…– rekao je funkcioner LSV. 
Marton je poručio da je zadatak vlasti da radi, a ne da šalje saopštenja i podsetio da je LSV bila kritična i do 2012. godine, odnosno dok je bila u vlasti, kada je, kako je istakao, kritikovala i svoje koalicione partnere kada su se donosile loše odluke.  

(BILSV, 15. 12. 2014)



Odbori LSV | Petak, 27. 05. 2011. | Komentara: 0

25 hiljada potpisa za trajnu registraciju traktora

SOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine je u proteklih mesec dana prikupila preko 25 hiljada potpisa za obustavu godišnje registracije traktora i druge poljoprivredne mehanizacije " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora LSV Sombor Dragan Nenadov.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Prikupljeno više od 25.000 potpisa za ukidanje godišnje registracije traktora

SUBOTICA/BAČKA TOPOLA - Tokom akcije koju je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula u više od dve stotine mesta u pokrajini, prikupljeno je više od 25.000 potpisa za inicijativu da se ukine zakonska obaveza godišnje registracije poljoprivrednih mašina, saopštili su na današnjoj konferenciji za novinare potpredsednik gradske organizacije LSV Subotica Tibor Murenji i predsednik mesne organizacije LSV u mesnoj zajednici Novo Selo Stevan Tonković.
Odbori LSV | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

ZRENJANIN - Povodom 24. maja, Evropskog dana parkova, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton danas je, sa đacima OŠ "Petar Petrović Njegoš", učestvovao u akciji sadnje desetak novih sadnica tuje u parku škole.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook