Marton: Što pre formirati Savet za razvoj Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 12. 2014. | Komentara: 0

Marton: Što pre formirati Savet za razvoj Zrenjanina

ZRENJANIN – Komentarišući kritike zrenjaninskih naprdnjaka na račun Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke, koje su okrivile zrenjaninsku vlast zbog srušenog tendera za pijaću vodu, bivši predsednik Skupštine Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je na formiranje Saveta za razvoj Zrenjanina.

LSV

Marton, koji je i pokrajinski poslanik LSV, rekao je za RTV da svaka vlast pokušava da radi u interesu građana, ali i da, kada rezultati nisu vidljivi, kako je naveo, uvek se krivi prethodna.
– To je oproban politički recept, a činjenica je da vlast u Zrenjaninu ni posle skoro tri godine nema nikakve rezultate iza sebe. Pokazalo se da nešto mora da se menja i da za to nisu sposobni SNS i široka koalicija oko te stranke – rekao je Marton u izjavi za RTV. 
On je istakao da je LSV u Zrenjaninu uvek bila konstruktivna opozicija, što se vidi u predloženim amandmanima te stranke u lokalnoj skupštini.
– Nema više vremena za teške reči i neophodno je što pre formirati Savet za razvoj Zrenjanina u kojem će sedeti predstavnici svih parlamentarnih stranaka u Zrenjaninu i ljudi sa političkim indignitetom, koji će razgovarati o svim problemima grada - o vodi, investicijama, obilaznici…– rekao je funkcioner LSV. 
Marton je poručio da je zadatak vlasti da radi, a ne da šalje saopštenja i podsetio da je LSV bila kritična i do 2012. godine, odnosno dok je bila u vlasti, kada je, kako je istakao, kritikovala i svoje koalicione partnere kada su se donosile loše odluke.  

(BILSV, 15. 12. 2014)



Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.
Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook