Napredak Vojvodine zahteva promenu sistema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 04. 2012. | Komentara: 0

Napredak Vojvodine zahteva promenu sistema

BELA CRKVA – Tribina Lige socijaldemokrata Vojvodine u Beloj Crkvi održana je juče u sali Centra za kulturu, a pred oko 300 članova i simpatizera govorili su predsednik LSV Nenad Čanak, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, prva na listi za lokalne izbore i kandidatkinja za poslanicu u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu Sandra Ristić, kao i agronom Miroslav Raletić.

LSV

Nenad Čanak je prisutne upoznao sa svakodnevnim problemima u Vojvodini, čiji se uzroci nalaze u lošim sistemskim rešenjima. Kao rešenje ponudio je izmene koje je moguće izvesti samo ako, kako je naveo, Liga bude imala dovoljno poslanika u Pokrajini i Republici. Dušan Jakovljev je upozorio da, zahvaljujući lošim sistemskim rešenjima, Vojvodina i nema pravi podatak o tome koliko ukupno javnih prihoda ostvaruje, a prisutne je upoznao i sa namerom da se to promeni, uključujući tu i promene u oblastima zdravstva, penzijskog i socijalnog osiguranja. Sandra Ristić je jučerašnju tribinu iskoristila da predstavi ciljeve i zadatke na kojima će Liga raditi kada posle 6. maja bude u situaciji da formira opštinsku vlast, kao i svoj program za koji će se zalagati kada bude izabrana za poslanicu u skupštini AP Vojvodine. Miroslav Raletić je prisutne upoznao sa agrarnom strategijom. Lider LSV Nenad Čanak je, nakon obraćanja govornika, na binu pozvao sve kandidate na listi za lokalne izbore i predložio im da se obrate sugrađanima i kažu nešto o svojim planovima u opštinskoj skupštini, što su oni i iskoristili, istovremeno se obavezavši na veliki rad kako bi se u Beloj Crkvi i Vojvodini živelo bolje.

(BILSV, 19. 04. 2012.)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook