Nasilje i uvrede veliki problem našeg društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 20. 02. 2019. | Komentara: 0

Nasilje i uvrede veliki problem našeg društva

KIKINDA – Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde Miroslav Grujić ističe da su Kikinđani svedoci učestalih verbalnih, a na poslednjem građanskom protestu i fizičkih napada na pripadnike opozicije. 

LSV

Tokom prošlonedeljnih građanskih protesta, na kolonu građana nepoznata lica bacala su jaja i vodu. Tom prilikom je jedna žena pogođena jajetom u nogu, a poznati sportski komentator Milojko Pantić je poliven vodom.  

- Kikindski ligaši najoštrije osuđuje sve vidove nasilja, kako verbalnog, tako i fizičkog, bez obzira na to da li su ti koji vređaju i napadaju vlast, opozicija ili građani. Živimo u 21. veku i teżimo evropskim vrednostima, te se u skladu sa tim društvo mora i ponašati. Kakav primer dajemo mladima ako uzvikujemo uvrede, preko medija vređamo političke aktere pozicije i opozicije? Šta treba u budućnosti da očekujemo ukoliko mladima ovakvo ponašanje bude model? Vlast se ne osvaja uvredama niti brani jajima i vodom – zaključio je Grujić.

 (SzILSV, 20.02.2019)



Odbori LSV | Utorak, 04. 04. 2023. | Komentara: 0

Saga o zrenjaninskoj vodi kao loša horor serija koja se ne završava

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika zrenjaninske vlasti hitan odgovor na pitanje šta se dešava sa zdravom pijaćom vodom u Zrenjaninu, budući da je rok za obezbeđivanje “tehnički ispravne vode” ovih dana istekao.
Odbori LSV | Sreda, 29. 03. 2023. | Komentara: 0

Pokrajina daje, mi ne uzimamo novac za pošumljavanje. Zašto?

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej Smiljana Stančić pitala je, na zasedanju skupštine, predstavnike vlasti zašto opština Novi Bečej godinama ne koristi ponuđena pokrajinska sredstva za pošumljavanje, koja su na raspolaganju svake godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Da li je pokrajinski sekretar Sakalaš naložio isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalaša da li su nadležni organi u sekretarijatu koji vodi utvrdili zašto na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i da li je naloženo njeno isticanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook