Novi urbanistički plan nepovoljan za Pančevce

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 08. 2014. | Komentara: 0

Novi urbanistički plan nepovoljan za Pančevce

PANČEVO - Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva oštro su juče kritikovali nameru gradskih vlasti da na današnjoj sednici usvoje urbanistički plan koji će omogućiti izgradnju pruge kroz Misu.

LSV

LSV smatra da ovu Predlog odluke o donošenju detaljne regulacije za deo drumske i železničke obilaznice oko Beograda treba skinuti sa dnevnog reda, uz ocenu da je gradska vlast odlučila da pokrene inicijativu za promenu Republičkog urbanističkog plana samo zbog najavljenog protesta građana.  

- Nedopustivo je da gradska vlast tako neodgovorno „brani“ interese građana i građanki Pančeva, posebno onih koji žive na Staroj Misi. Jer po ovom nacrtu, stanovnici Stare Mise će dobiti dva koloseka sa međunarodnim saobraćajem, sa 25 prolazaka dnevno, na svega 6 metara od kuća koje se nalaze pored pruge - rekao je odbornik LSV u pančevačkoj Skupštini Vladan Keljević i dodao:
- Zavod za zaštitu životne sredine je izneo negativno mišljenje o tome, a u jednom od mišljenja Komisije za planove Grada Pančeva stoji da na osnovu svega prethodno navedenog Komisija za planove smatra da je rešenje dato predmetnim Nacrtom plana u skladu sa planovima višeg reda. Ali takođe smatra da je nepovoljno za Grad Pančevo i upozorava na posledice koje mogu nastati usvajanjem ovog predmeta. Šta još treba da se dokaže našoj gradskoj vlasti, a da ona prvi put odgovorno postupi.

On je istakao i da je vlast najavila da će se Nacrt plana kasnije menjati, odnosno da će se pruga izmestiti.
- To je još nešto što je neodgovorno, jer ovaj Nacrt mora da se skloni sa dnevnog reda i da se izmenjen stavi na dnevni red, a ne da se ovakav usvoji, pa da mi nekom inicijativom to kasnije menjamo - zaključio je Vladan Keljević.

(BILSV, 14.08.2014)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook