Novi urbanistički plan nepovoljan za Pančevce

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 08. 2014. | Komentara: 0

Novi urbanistički plan nepovoljan za Pančevce

PANČEVO - Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva oštro su juče kritikovali nameru gradskih vlasti da na današnjoj sednici usvoje urbanistički plan koji će omogućiti izgradnju pruge kroz Misu.

LSV

LSV smatra da ovu Predlog odluke o donošenju detaljne regulacije za deo drumske i železničke obilaznice oko Beograda treba skinuti sa dnevnog reda, uz ocenu da je gradska vlast odlučila da pokrene inicijativu za promenu Republičkog urbanističkog plana samo zbog najavljenog protesta građana.  

- Nedopustivo je da gradska vlast tako neodgovorno „brani“ interese građana i građanki Pančeva, posebno onih koji žive na Staroj Misi. Jer po ovom nacrtu, stanovnici Stare Mise će dobiti dva koloseka sa međunarodnim saobraćajem, sa 25 prolazaka dnevno, na svega 6 metara od kuća koje se nalaze pored pruge - rekao je odbornik LSV u pančevačkoj Skupštini Vladan Keljević i dodao:
- Zavod za zaštitu životne sredine je izneo negativno mišljenje o tome, a u jednom od mišljenja Komisije za planove Grada Pančeva stoji da na osnovu svega prethodno navedenog Komisija za planove smatra da je rešenje dato predmetnim Nacrtom plana u skladu sa planovima višeg reda. Ali takođe smatra da je nepovoljno za Grad Pančevo i upozorava na posledice koje mogu nastati usvajanjem ovog predmeta. Šta još treba da se dokaže našoj gradskoj vlasti, a da ona prvi put odgovorno postupi.

On je istakao i da je vlast najavila da će se Nacrt plana kasnije menjati, odnosno da će se pruga izmestiti.
- To je još nešto što je neodgovorno, jer ovaj Nacrt mora da se skloni sa dnevnog reda i da se izmenjen stavi na dnevni red, a ne da se ovakav usvoji, pa da mi nekom inicijativom to kasnije menjamo - zaključio je Vladan Keljević.

(BILSV, 14.08.2014)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook