Odgovornost za nezakonito imenovanje pomoćnika predsednika Skupštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 23. 06. 2015. | Komentara: 0

Odgovornost za nezakonito imenovanje pomoćnika predsednika Skupštine

ZRENJANIN - Ko će odgovarati za nezakonito imenovanje trojice, zatim dvojice pomoćnika predsednika Skupštine grada i trošenje 10 miliona dinara građana i građanki Zrenjanina za njihove plate, upitala je danas predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislava Jovanov.

LSV

Ona je na konferenciji za novinare istakla da su LSV i ostale stranke opozicije jasno ukazivale na nezakonitost izmišljanja radnih mesta koje Zakon o lokalnoj samoupravi ne poznaje i koja ne postoje u praksi.

- Danas, kada je nadležno ministarstvo izdalo nalog da se ukinu izmišljena radna mesta, LSV zahteva krivičnu odgovornost odgovornih lica koja su dozvolila zloupotrebu Skupštine i budžeta grada. Na poslednjoj sednici Skupštine usvojen je Predlog odluke o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine Grada Zrenjanina, na osnovu kog se, između ostalog, u celosti briše odeljak koji definiše postojanje pomoćnika predsednika Skupštine. Stoga, zahtevamo Izveštaje o njihovom dosadašnjem (ne)radu – navela je Jovanov.

Ona je upitala i šta je Savet za rodnu ravnopravnost uradio do sada, jer nije podneo Izveštaj o radu.

- Rodna ravnopravnost pretpostavlja da muškarci i žene imaju jednake preduslove za ostvarivanje ljudskih prava. Svrha Saveta za rodnu ravnopravnost je da obezbeđuje ravnopravnost polova, vodi politiku jednakih mogućnosti, podstiče i unapređuje ravnopravnost polova, da razmatra mere i aktivnosti značajne za postizanje ravnopravnosti polova i ostvarivanje jednakih mogućnosti. Da li je u budžet grada uvedeno rodno budžetiranje? Ono je svrsishodno i korisno, ne samo za žene, nego za društvo uopšte – naglasila je Branislava Jovanov i ponovila da Liga traži izveštaj i, ukoliko ništ anije urađeno, odgovornost.

(BILSV, 23.06.2015)



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook