Odgovornost za nezakonito imenovanje pomoćnika predsednika Skupštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 23. 06. 2015. | Komentara: 0

Odgovornost za nezakonito imenovanje pomoćnika predsednika Skupštine

ZRENJANIN - Ko će odgovarati za nezakonito imenovanje trojice, zatim dvojice pomoćnika predsednika Skupštine grada i trošenje 10 miliona dinara građana i građanki Zrenjanina za njihove plate, upitala je danas predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislava Jovanov.

LSV

Ona je na konferenciji za novinare istakla da su LSV i ostale stranke opozicije jasno ukazivale na nezakonitost izmišljanja radnih mesta koje Zakon o lokalnoj samoupravi ne poznaje i koja ne postoje u praksi.

- Danas, kada je nadležno ministarstvo izdalo nalog da se ukinu izmišljena radna mesta, LSV zahteva krivičnu odgovornost odgovornih lica koja su dozvolila zloupotrebu Skupštine i budžeta grada. Na poslednjoj sednici Skupštine usvojen je Predlog odluke o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine Grada Zrenjanina, na osnovu kog se, između ostalog, u celosti briše odeljak koji definiše postojanje pomoćnika predsednika Skupštine. Stoga, zahtevamo Izveštaje o njihovom dosadašnjem (ne)radu – navela je Jovanov.

Ona je upitala i šta je Savet za rodnu ravnopravnost uradio do sada, jer nije podneo Izveštaj o radu.

- Rodna ravnopravnost pretpostavlja da muškarci i žene imaju jednake preduslove za ostvarivanje ljudskih prava. Svrha Saveta za rodnu ravnopravnost je da obezbeđuje ravnopravnost polova, vodi politiku jednakih mogućnosti, podstiče i unapređuje ravnopravnost polova, da razmatra mere i aktivnosti značajne za postizanje ravnopravnosti polova i ostvarivanje jednakih mogućnosti. Da li je u budžet grada uvedeno rodno budžetiranje? Ono je svrsishodno i korisno, ne samo za žene, nego za društvo uopšte – naglasila je Branislava Jovanov i ponovila da Liga traži izveštaj i, ukoliko ništ anije urađeno, odgovornost.

(BILSV, 23.06.2015)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Nastavljena kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook