Osnovan Pančevački front

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 03. 2020. | Komentara: 0

Osnovan Pančevački front

PANČEVO - Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Demokratski savez vojvođanskih Hrvata, Tolerancija i deo odborničke grupe Slobodno Pančevo pod imenom Pančevački front izaći će na gradske izbore, saopšteno je na prvom javnom predstavljanju ove grupe građana. Namera Pančevačkog fronta je da, iako su izborni uslovi loši, izađu na pančevačke izbore i kroz institucije promene sistem, a ne preko ulice.

LSV

Danail Vučkovski i Dejan Jovanović u ime Pančevačkog fronta pozivaju građane da im se priključe i na izborima glasaju za opoziciju koja je na prošlim izborima u Pančevu dobila ukupno dvadesetak hiljada glasova. Jovanović kaže da je za sada u Pančevačkom frontu samo deo odbornika iz grupe Slobodno Pančevo i dodaje da je još uvek nedefinisano koliki je to deo.

Vučkovski naglašava da je Pančevački front u stvari šira opcija Vojvođanskog fronta koji se sprema da izađe na pokrajinske izbore.

Pančevački front će, prema najava, gledati da na izbore izađe sa bar 2/3 liste kandidata kako bi imao prava na kontrolore po biračkim odborima. Pozvali su građane da im se priključe jer će pored članova organizacija na listi biti mesta i za građane kandidate. 

Front će pored prostorija LSV-a u ulici Vojvode Petra Bojovića 10 koristiti i prostorije u ulici Maksima Gorkog 4.
(SzILSV, 04.03.2020)



Odbori LSV | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Nadležni da hitno uklone sramne plakate sa likom ratnog zločinca Mladića u Novom Sadu

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih da u najkraćem mogućem roku sa Keja uklone sramne plakate sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, kojim je zabranjena fašistička organizacija „Obraz“ naružila naš grad i uvredila i ponizila građanke i građane Novog Sada i to na dan obeležavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici.
Odbori LSV | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pokrajinski sekretar Sakalaš mora da spreči kršenja Ustava na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani uputila je dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim ga upoznaju sa višemesečnim neisticanjem zastave Autonomne pokrajine Vojvodine na zgradi Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, čime se flagrantno krši Ustav Republike Srbije.
Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 07. 2023. | Komentara: 0

Dejan Čapo predvodi LSV-Vojvođani Zrenjanin u naredne dve godine

Na 21. Izbornoj skupštini gradske organizacije Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Zrenjanin održanoj 7. jula 2023. godine izabrano je novo rukovodstvo koje će stranku voditi u naredne dve godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook