Performans za subotičko pozorište

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.

Performans, koji su sa dva skeča izveli članovi Dramske sekcije mesne organizacije LSV iz Ljutova, organizovan je kako bi se javnost podsetila da se rekonstrukcija zgrade pozorišta godinama razvlači, pre svega zbog toga što se sredstva uvek obezbeđuju sa velikim zakašnjenjem. Zgrada subotičkog Narodnog pozorišta, jedna od najstarijih u zemlji, jedino je pozorište koje još nije obnovljeno. LSV Saubotica je ovom uličnom akcijom podsetio i na činjenicu da Subotičani, iako se rekonstrukcija odvlači u nedogled, još uvek ne znaju kako će obnovljeno pozorište izgledati, jer projekti fasada još uvek ne postoje. Gradska organizacija Lige organizovaće ovakve performanse svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu.

(BILSV, 29.03.2011.)




Odbori LSV | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Malo muškaraca na porodiljskom odsustvu

ZRENJANIN - Dominantan kulturni obrazac, koji je tradicionalistički i anahron, veća primanja muškaraca od žena i loša informisanost muškaraca o pravima koja imaju kao očevi, glavni su razlozi što ima zanemarljiv broj muškaraca na porodiljskom odsustvu - izjavio je danas predsednik Odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić
Odbori LSV | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Na ulazu u Zrenjanin ponovo se vidi natpis Nagybecskerek

ZRENJANIN - Članice i članovi Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovali su danas akciju čišćenja saobraćajnog znaka na ulasku u Zrenjanin iz pravca Novog Sada, na kojem su nepoznati počinioci nedavno prefarbali naziv grada na mađarskom jeziku.
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Botošani samodoprinosom grade selo

BOTOŠ - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je juče Mesnu zajednicu Botoš, gde je sa Živicom Paravodićem, predsednikom Saveta ove MZ, razgovarao o predstojećem referendumu, koji očekuje stanovnike Botoša, a na kojem će se izjašnjavati o samodoprinosu u tom mestu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook