Performans za subotičko pozorište

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.

Performans, koji su sa dva skeča izveli članovi Dramske sekcije mesne organizacije LSV iz Ljutova, organizovan je kako bi se javnost podsetila da se rekonstrukcija zgrade pozorišta godinama razvlači, pre svega zbog toga što se sredstva uvek obezbeđuju sa velikim zakašnjenjem. Zgrada subotičkog Narodnog pozorišta, jedna od najstarijih u zemlji, jedino je pozorište koje još nije obnovljeno. LSV Saubotica je ovom uličnom akcijom podsetio i na činjenicu da Subotičani, iako se rekonstrukcija odvlači u nedogled, još uvek ne znaju kako će obnovljeno pozorište izgledati, jer projekti fasada još uvek ne postoje. Gradska organizacija Lige organizovaće ovakve performanse svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu.

(BILSV, 29.03.2011.)




Odbori LSV | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Temerinski ligaši podneli krivične prijave zbog malverzacija

NOVI SAD - Opštinski odbor LSV Temerin podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, protiv odgovornih u mesnim zajednicama i lokanoj samoupravi u tom mestu zbog sumnje da je bilo zloupotrebe službenog položaja i malverzacija sa mesnim samodoprinosom " izavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik OO LSV Temerin Robert Karan.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV zatražio vraćanje imovine i para gradu

ZRENJANIN - Rođendansku nedelju Lige socijaldemokrata Vojvodine, zrenjaninske aktivistkinje i aktivisti LSV započeli su akcijom "Vratimo imovinu i pare gradu", tokom koje su sa sugrađankama i sugrađanima na nekoliko lokacija, razgovarali o značaju što hitnijeg donošenja zakonske regulative kojom će lokalnim samoupravama biti vraćeno ono što im je devedesetih godina oduzeto.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Kikindski ligaši očistili deo grada

KIKINDA - U Kikindi je danas, i pored visoke dnevne temperature, održana još jedna u nizu akcija čišćenja grada u organizaciji Gradskog odbora LSV Kikinda. Današnja akcija pod nazivom "Vratimo osmeh gradu" održana je na teritoriji dela grada koji se naziva Baranda, a inicijativu su pokrenuli stanovnici Barande koji su se žalili na veoma loše stanje ovog dela grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook