Performans za subotičko pozorište

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.

Performans, koji su sa dva skeča izveli članovi Dramske sekcije mesne organizacije LSV iz Ljutova, organizovan je kako bi se javnost podsetila da se rekonstrukcija zgrade pozorišta godinama razvlači, pre svega zbog toga što se sredstva uvek obezbeđuju sa velikim zakašnjenjem. Zgrada subotičkog Narodnog pozorišta, jedna od najstarijih u zemlji, jedino je pozorište koje još nije obnovljeno. LSV Saubotica je ovom uličnom akcijom podsetio i na činjenicu da Subotičani, iako se rekonstrukcija odvlači u nedogled, još uvek ne znaju kako će obnovljeno pozorište izgledati, jer projekti fasada još uvek ne postoje. Gradska organizacija Lige organizovaće ovakve performanse svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu.

(BILSV, 29.03.2011.)




Odbori LSV | Sreda, 28. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligaši očistili naziv Ujvidek na ulazu u Novi Sad

NOVI SAD - Članice I članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad očistili su danas tablu na ulazu u grad na kojoj je pre nekoliko dana neko sprejom preškrabao natpis Ujvidek.
Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Protiv najavljenog poskupljenja vode u Rumi

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma najoštrije se protivi novom zahtevu uprave JP "Vodovod" da se poveća cena vode u rumskoj opštini. Kako se navodi u saopštenju tog odbora, u najnovijem zahtevu JP "Vodovod" koji je upućen SO Ruma
Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

ZRENJANIN - Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragan Nedeljkov na današnjoj konferencji za novinare istakao je da je Zakon o javnoj svojini koji je Narodna skupština Republike Srbije juče usvojila, od velikog značaja za sve građanke i građane. Prema njegovim rečima, pomenuti zakon nije donet na insistiranje EU.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook