Požar na deponiji u Zrenjaninu, građani se gušili u dimu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 07. 2021. | Komentara: 0

Požar na deponiji u Zrenjaninu, građani se gušili u dimu

Zrenjanin, 29. jul 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da u najkraćem mogućem roku obavesti građane o uzrocima požara na gradskoj deponiji smeća, koja je u jučerašnjim večernjim satima izazvala formiranje gustog dima, praćenog smradom, u većem delu grada.

LSV

Ovakvo stanje, praćeno veoma visokom temperaturom, zabrinulo je građane Zrenjanina, a reakcije na društvenim mrežama jasno su ukazivale na bes.

Posle problema sa vodom, zagađenjem vazduha iz kafilerije, kao i potencijalnim zagađenje iz kineske fabrike guma Linglong, koja se gradi nedaleko od grada, ekološki problemi izazvani požarima na deponiji smeća grad Zrenjanin čine opasnim mestom za život.

Građanima Zrenjanina je Ustavom zagarantovano pravo na zdravu životnu sredinu, ali se to pravo flagrantno krši.

Tražimo hitnu reakciju gradonačelnika i informacije o odgovornosti za najnovije ekološke incidente u Zrenjaninu.

Uz odgovornost, insistiramo i na strogim sankcijama za pojedince koji su doveli do ovakve situacije.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin




Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Protiv najavljenog poskupljenja vode u Rumi

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma najoštrije se protivi novom zahtevu uprave JP "Vodovod" da se poveća cena vode u rumskoj opštini. Kako se navodi u saopštenju tog odbora, u najnovijem zahtevu JP "Vodovod" koji je upućen SO Ruma
Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

ZRENJANIN - Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragan Nedeljkov na današnjoj konferencji za novinare istakao je da je Zakon o javnoj svojini koji je Narodna skupština Republike Srbije juče usvojila, od velikog značaja za sve građanke i građane. Prema njegovim rečima, pomenuti zakon nije donet na insistiranje EU.
Odbori LSV | Utorak, 20. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligašice i ligaši prelepili plakate DSS u Bačkoj Topoli

BAČKA TOPOLA - Predizborna kampanja je očigledno u punom zamahu pošto je čitav centar Bačke Topole nedavno osvanulo prelepljeno plakatima Demokratske stranke Srbije. Plakati su izlepljeni na svim raspoloživim površinama u Bačkoj Topoli, pa je Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u tom mestu odlučio da reaguje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook