Prave novu industrijsku zonu, a postojeća je prazna

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 01. 2016. | Komentara: 0

Prave novu industrijsku zonu, a postojeća je prazna

KIKINDA - Iako smo smatrali da parlamentarnih izbora ipak neće biti i da su možda i nepotrebni u ovom trenutku, imajući u vidu dešavanja proteklih meseci i način na koji se trenutno vodi država, ovi izbori će ipak biti prilika da neko drugi preuzme kormilo i Srbiju počne da vodi putem razvoja, izjavio je danas potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda Miroslav Grujić.

 
Vlast se bavi sobom, a ne narodom
 
On je na konferenciji za novinare istakao da je očigledno da se vlast sve više bavi sobom, a ne narodom, pogotovo što su sve vidljiviji problemi koji postoje unutar same vladajuće stranke, šta potvrđuje činjenica da je sve više onih koji su bili na nekim položajima u stranci, a sada je napuštaju i o tome glasno govore. 

Grujić je napomenuo da je bilo i dobrih poteza, ali da brojne loše stvari bacaju senku na njih i pokazuju da je bolji život građana još uvek daleko.
 
- Šta to imamo sada? Imamo premijera koji često govori u prvom licu jednine, ja ovo, ja ono i koji često pominje kako on radi i nedeljom, pa nedeljom rade i lekari, policajci, pekari, prodavci, rudari i mnogi drugi pa o tome ne govore na sav glas, a da ne pominjem koliko su plaćeni. Imamo ministra koji je javno izvređao novinarku i obećanje da će biti smenjen, pa zbog neodržanog obećanja imamo proteste novinara koji još uvek čekaju tu smenu. Imamo ministra koji je javno poručio građanima koji su nezadovoljni njegovim predloga plata u javnom sektoru da potraže drugu državu. Zar nije njegov posao da učini život u Srbiji boljim i tako spreči masovno iseljavanje mladih iz Srbije? Umesto toga on svojim izjavama podstiče iseljavanje – napomenuo je Miroslav Grujić.
 
On je republičkoj vlasti zamerio što nije ukazano poštovanje mladim matematičarima koji su osvojili medalje na Međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu, kao  i što su smanjene plate i penzije, a zatim napomenuo.
 
- Imamo zakon o izdavanju državne zemlje koji će brojne male i srednje  paore upropastiti i načiniti nadničarima na sopstvenoj zemlji, dok će stranci i domaći tajkuni gazdovati.
 
Kikindska vlast se ugleda na republičku
 
Grujić je istakao da ništa bolja situacija nije ni na lokalu, te da kikindska vlast, umesto da radi na dovođenju investitora, jer prazna industrijska zona ništa ne doprinosi, namerava da uloži nekoliko stotina hiljada evra u izgradnju nove.
 
- Nije problem praviti novu ako si prvu popunio, ali hajde da idemo redom. O načinu formiranja novog JP i gašenju Radio Kikinde i ne vredi više da govorimo. Uredba o taksi prevozu ide na štetu legalnim taksi prevoznicima, ali će dobro doći nekom tajkunu da pokrene posao taksi prevoza u Kikindi i uguši rad lokalnih taksista. Na smanjenju nezaposlenosti u opštini se gotovo ništa nije uradilo. Kvalitet vode za piće da li je poboljšan? – upitao je Grujić. Kao nedopustivo on je istakao obilaske građana od strane aktivista vladajuće stranke, prilikom koje su anketirali građane za koga će glasati na izborima. Sve ovo šta je navedeno dokazuje da su nam izbori zaista potrebni, zaključio je Grujić.
 
(BILSV, 27.01.2016)



Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.

Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.
Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook