Prvi energetski efikasan vrtić u Žablju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 18. 09. 2015. | Komentara: 0

Prvi energetski efikasan vrtić u Žablju

ŽABALJ - Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nenad Stanković pohvalio je Predškolsku ustanovu „Detinjstvo“ iz Žablja jer je to prva ustanova koja je realizovala bespovratna sredstva na osnovu konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta povećanja energetske efikasnosti u objektima javne namene.

LSV

U vrtiću „Detinjstvo“ je sredstvima sekretarijata i Opštine Žabalj zamenjena fasadna stolarija. Prema rečima direktorke „Detinjstva“ Svetlane Boškov, staroj stolariji su dotrajali mehanizmi za otvaranje i zatvaranje, kao i sama konstrukcija, a na novu se čekalo više od deset godina.

Pokrajinski sekretar je u pratnji predsednika opštine Čedomira Božića i predsednika Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj Jovana Panića obišao radove i tom prilikom su konstatovali da će se na ovaj način ostvariti velika ušteda u grejanju i hlađenju objekta, a istovremeno će biti povećana bezbednost dece u ustanovi.

Podsetimo, zbog većeg interesovanja roditelja i povećanog broja upisane dece, početkom školske godine je u vrtiću „Maslačak“ u Gospođincima počela da radi nova grupa u kojoj boravi 29 mališana, uzrasta od tri do pet godina. Kako navode u PU „Detinjstvo“, vaspitači su prošle godine jednom nedeljno održavali "radionice-pričaonice" koje su bile veoma posećene, i na kraju rezultirale ovolikom broju dece.

(BILSV, 18.09.2015)




Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook