Rekonstrukcija Trga mimo projekta i društvenog interesa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 07. 2015. | Komentara: 0

Rekonstrukcija Trga mimo projekta i društvenog interesa

ZRENJANIN - Član Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Stevica Radu kritikovao je danas gradsku vlast zbog rekonstrukcije Trga slobode, koju je ocenio skandaloznim jer je mimo projekta i društvenog interesa.

LSV

On je na konferenciji za novinare istakao da je LSV više puta upozoravala na kriminalan odnos gradske vlasti prema trošenju novca Zrenjaninaca kada je u pitanju neprioritetna rekonstrukcija Trga.

- Javno smo pitali gradonačelnika i nadležne u gradskoj upravi po čemu je Trg slobode prioritet u vremenu krize, pa se na njegovo šminkanje troše stotine miliona dinara koje grad nema, već se skupo zadužuje kreditom. Zašto je rok za završetak radova probijen za više od duplo? Ko će odgovarati zbog kašnjenja dužeg od celokupnog roka za završetak radova od 120 dana, koji je istekao još 18. marta? – ponovio je dosadašnja pitanja Radu i upitao - ako je glavna zamisao projekta bila očuvanje postojećih drvoreda, ko je mimo projekta naložio da se drveće poseče, gde je ono završilo i ko će odgovarati za uništavanje javnog dobra.

- Ko je odgovoran za lošu nivelaciju Trga i loše oticanje vode? Ko je odgovoran za izmene projekta bez konsultacija sa projektnim timom? Ko je odgovora što ni do dan danas ne postoji projekat infrastrukture Trga usklađen sa glavnim arhitektonsko - građevinskim projektom? Ko je odgovoran za postavljenje poda oko spomenika i kandelabera koji nisu po projektu? – upitao je Stevica Radu, istakavši da će ovako bahat i nestručan rad aktuelne vlasti građani i građanke Zrenjanina decenijama skupo plaćati.

(BILSV, 21.07.2015)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook