Sada je vreme i za novu policijsku stanicu u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 18. 07. 2014. | Komentara: 0

Sada je vreme i za novu policijsku stanicu u Novom Sadu

NOVI SAD - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pozdravlja odluku da ovaj grad dobije 200 policajaca. Pored 100 policajaca, pristiglih u aprilu, to sada čini broj pozornika i pozornica koji će, ako ostanu na ulici i ne budu raspoređeni na neke druge dužnosti, u značajnoj meri doprineti poboljšanju stanja javne bezbednosti u gradu.

LSV

Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović podsetio je danas da se Novi Sad proteklih godina od najbezbednijeg grada u bivšoj Jugoslaviji, pretvorio u najnebezbedniji u Srbiji, grad u kojem se pucalo pored škola i obdaništa i koji su terorisale bande huligana i razbojnika do mere da je u jednom momentu Žandarmerija morala da bude na ulicama.

- Činjenica je i da Ivici Dačiću ni dva mandata na čelu MUP-a nisu bila dovoljna da stanje reši, uprkos pisanim zahtevima koje smo mu upućivali. Sada, kada posle višegodišnjeg čekanja Novi Sad konačno ima i načelnika policije i veći broj policajaca, krajnje je vreme, kako za novu sistematizaciju, tako i za otvaranje policijske stanice na Novom naselju za koju je prostor obezbeđen još 2011 – istakao je u saopštenju Jovanović.

Dodaje se da je činjenica i da se na sve to ne bi čekalo kada bi konačno bio usvojen predlog LSV za formiranjem Policijske uprave za Vojvodinu koja bi omogućila decentralizaciju i bolju koordinaciju rada Ministarstva unutrašnjih poslova.

 (BILSV, 18.07.2014)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook