Sednice Skupštine Opštine obavijene velom tajne

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 19. 12. 2018. | Komentara: 0

Sednice Skupštine Opštine obavijene velom tajne

Kovačica, 19. decembar 2018. godine – Budući da je poslovnikom Skupštine Opštine Kovačica garantovana javnost rada lokalnog parlamenta, odbornik Jan Gages postavio je odborničko pitanje predsedniku SO Kovačica Zlatku Šimaku.

 LSV

U svom odborničkom pitanju, naveo je kako je članom 102. Poslovnika o radu Skupštine opštine Kovačica garantovana javnost rada, za koju odgovara predsednik Skupštine opštine. Takođe, Gages je u svom obraćanju napomenuo da su osnovna prava građanki i građana ove Opštine upravo pravo na informisanost i mogućnost da budu upoznati sa načinom trošenja budžetskih sredstava koja se pune od poreza i doprinosa upravo građana ove Opštine.

Zbog svega napred navedenog, Gages je tražio odgovor na pitanje zbog čega se sednice opštinskog parlamenta ne prenose na Radio televiziji Opštine Kovačica?

Pozivajući se na članove 114. i 115. Poslovnika o radu Skupštine Opštine, odbornik Gages je tražio da se odgovor u pisanom obliku dostavi svim odbornicima i odbornicama.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Kovačica 




Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Bakić i Pastor bi izbore za savete mesnih zajednica u Subotici održali 2043. godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da lokalna vlast u Subotici, na čelu sa Stevanom Bakićem i Balintom Pastorom, zanemaruje interese građana i rad svodi na zadovoljenje sopstvenih interesa i interesa Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.
Odbori LSV | Nedelja, 15. 10. 2023. | Komentara: 0

Marton: Devet od deset dinara u Srbiji je u državnom budžetu. Prekinućemo tu centralizaciju!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton ističe da je sramno to što zrenjaninska vlast ćuti o, kako je ocenio, katastrofalnom stanju finansija lokalne samouprave. Poručio je i da je poražavajuće koliko je snažna centralizacija u zemlji.
Odbori LSV | Subota, 07. 10. 2023. | Komentara: 0

VOJVOĐANI-LSV: Grejna sezona u Subotici dovedena u pitanje. Bakić i Pastor nesposobni da reše problem.

VOJVOĐANI - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahtevaju od gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i predsednika Skupštine grada Balinta Pastora da javnosti objasne zašto je početak grejne sezone u gradu doveden u pitanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook