Skupština Zrenjanina podržala inicijativu LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2013. | Komentara: 0

Skupština Zrenjanina podržala inicijativu LSV

ZRENJANIN - Skupština Grada Zrenjanina podržala je inicijativu koju je podneo odbornik u ovoj Skupštini i pokrajinski poslanik u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton da se u Zrenjaninu jedna nedelja u oktobru obeležava kao Nedelja borbe protiv raka.

LSV

Marton je izjavio za zrenjaninsku televiziju Santos da su ovu ideju pokrenuli građani i građanke Zrenjanina koji su mu slali mejlove i poruke preko društvenih mreža, a on je to inicirao pred gradskom Skupštinom. Odluku je podržalo čak 64 odbornika.

- Odlukom Svetske zdravestvene organizacije postoji Nedelja borbe protiv raka, ali smatram da bi Grad Zrenjanin trebao aktivno da se uključi u tu borbu i da drugim lokalnim sredinama svojim primerom ukaže na potrebu borbe protiv najveće opasnosti za zdravlje svih građana i građanki.  Odlukom Skupštine grada obavezano je Gradsko veće i Dom zdravlja Grada Zrenjanina da za oktobar mesec pripreme niz manifestacija - istakao je Aleksandar Marton i pozvao Zrenjanince da i oni predlože način na koji bi se mogla obeležiti ova nedelja.

(BILSV, 28.03.2013)



Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook