Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Novi Sad, 29. mart 2024 - Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

LSV

Jučerašnji događaji na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, kada je grupa mladića i devojaka, u majicama sa likovima osuđenih ratnih zlocinaca i kriminalaca, okupirala i blokirala rad celog fakulteta, ugrozili su bezbednost svih studenata, predavača ali i samu autonomiju Univerziteta. 

Uzvikivanjem parola i pretnji protiv profesora Gruhonjića, samo su dokazali da je to još jedan u nizu orkestriranih događaja koje ova vlast svesrdno podstiče. Ista vlast koja svakodnevno organizuje nasilje i širi mržnju u našem gradu, pokrajini i državi kako bi se zastrašivanjem pokušala održati na vlasti. Iako se, za sada, još samo šunjaju po haustorima i zvone na naša vrata izigravajući anketiranje, pitanje je dana kada će pokušati da nam upadaju u stanove i živote, ako budemo ćutali na sve ovo.

Kako sve više gube kontrolu nad manipulisanjem građanima, tako postaju sve agresivniji u svojim istupima.

Ni naši sugrađani, ni mi iz novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI. kao ni prijatelji iz drugih političkih stranaka koje nisu deo vladajućeg režima, nećemo dopustiti da se ovakvo nasilje proširi i postane svakodnevica u slobodarskom Novom Sadu.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad




Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook