Tolerancijom do boljeg života u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Tolerancijom do boljeg života u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je u subotu akcije na dve lokacije u gradu povodom Međunarodnog dana tolerancije, ukazujući sugrađanima tom prilikom na značaj tolerancije i suživota za miran i kvalitetan život građanki i građana Zrenjanina.

LSV


– Organizovali smo akciju sa ciljem podizanja svesti javnosti, naročito mladih, o postojanju diskriminacije na svim nivoima, ali i njihovoj ličnoj ulozi u borbi protiv mržnje i predrasuda – istakao je član Gradskog odbora LSV Zrenjanin Šandor Šomođi. Dodao je da je cilj da se podstakne na razmišljanje o načinima prevazilaženja različitosti, usaglašavanja sa drugačijima, podizanju nivoa tolerancije i razumevanja. Takođe, Šomođi je upozorio i da se u Zrenjaninu i danas pojavljuju grafiti mržnje, što se svakako ne sme tolerisati.
– Naša odgovornost je da se ovakvim ispadima mržnje najoštrije suprotstavimo, jer ako budemo ćutali, pitanje je da li će sutra neko nas ili naše bližnje napasti i osuditi samo zato što smo po nečemu drugačiji. Danas smo tu da kažemo da je Vojvodina naša kuća, Zrenjanin naša kuća, da smo jednaki, ravnopravni, i da će LSV u Zrenjaninu, kao i do sada, biti prva u redu za borbu za društvo tolerancije – zaključio je Šomođi.
Dan tolerancije je dan koji ljude širom sveta podseća da je tolerancija uslov mira i napretka svih država i naroda. Prema Deklaraciji Ujedinjenih nacija ustanovljenoj 1995. godine u Parizu, tolerancija prihvatanje činjenice da "ljudska bića, prirodno različita po izgledu, položaju, govoru, ponašanju i vrednostima imaju pravo da žive i budu to sto jesu".

(BILSV, 20. 11. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook