Tolerancijom do boljeg života u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Tolerancijom do boljeg života u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je u subotu akcije na dve lokacije u gradu povodom Međunarodnog dana tolerancije, ukazujući sugrađanima tom prilikom na značaj tolerancije i suživota za miran i kvalitetan život građanki i građana Zrenjanina.

LSV


– Organizovali smo akciju sa ciljem podizanja svesti javnosti, naročito mladih, o postojanju diskriminacije na svim nivoima, ali i njihovoj ličnoj ulozi u borbi protiv mržnje i predrasuda – istakao je član Gradskog odbora LSV Zrenjanin Šandor Šomođi. Dodao je da je cilj da se podstakne na razmišljanje o načinima prevazilaženja različitosti, usaglašavanja sa drugačijima, podizanju nivoa tolerancije i razumevanja. Takođe, Šomođi je upozorio i da se u Zrenjaninu i danas pojavljuju grafiti mržnje, što se svakako ne sme tolerisati.
– Naša odgovornost je da se ovakvim ispadima mržnje najoštrije suprotstavimo, jer ako budemo ćutali, pitanje je da li će sutra neko nas ili naše bližnje napasti i osuditi samo zato što smo po nečemu drugačiji. Danas smo tu da kažemo da je Vojvodina naša kuća, Zrenjanin naša kuća, da smo jednaki, ravnopravni, i da će LSV u Zrenjaninu, kao i do sada, biti prva u redu za borbu za društvo tolerancije – zaključio je Šomođi.
Dan tolerancije je dan koji ljude širom sveta podseća da je tolerancija uslov mira i napretka svih država i naroda. Prema Deklaraciji Ujedinjenih nacija ustanovljenoj 1995. godine u Parizu, tolerancija prihvatanje činjenice da "ljudska bića, prirodno različita po izgledu, položaju, govoru, ponašanju i vrednostima imaju pravo da žive i budu to sto jesu".

(BILSV, 20. 11. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook