Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

NOVI SAD - Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović saopštila je da je glasala protiv odluke da bački vladika Srpske pravoslavne crkve Irinej Bulović dobije Novembarsku povelju Grada Novog Sada jer je on promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova.

LSV

- Takav promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova zaslužuje Povelju za mržnju, jer on principijelno mrzi sve što je drugo i drugačije. Devedesetih godina prošlog veka šetao je centrom mog grada sa ratnim zločincem Arkanom, mrzeo je decu i pokušao da zabrani Zmajeve dečje igre, podržavao je razne klerofašiste i neonaciste - navela je Sandra Trifunović.

Upitala je da li treba podsetiti da je Irinej dao „nesumnjiv doprinos ukidanju Zmajevih dečjih igara na lokaciji uz Vladičanski dvor“. 

- Smetala mu je buka i graja dece - navela je ona.
 (SzILSV, 20.10.2020)




Odbori LSV | Nedelja, 11. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV ide samostalno na lokalne izbore

SOMBOR – Liga socijaldemokrata Vojvodine izaći će na lokalne i pokrajinske izbore samostalno, dok će na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srbije ići u koaliciji, potvrdila je portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov na konferenciji za novinare u Somboru.
Odbori LSV | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Informisati građane gde da traže zaštitu svojih prava

SUBOTICA - Ostvarivanje ljudskih prava je neprestani izazov i potreba da učimo da ih primenjujemo i proširujemo. To je od suštinskog značaja za našu višenacionalnu i multikulturnu Vojvodinu.
Odbori LSV | Petak, 09. 12. 2011. | Komentara: 0

Liga rešava životno važna pitanja

ZRENJANIN – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš predočio je večeras u Zrenjaninu da je na jučerašnjem sastanku sa ministrima poljoprivrede Dušanom Petrovićem i unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, dogovoreno je da u zakonsku proceduru uđe i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja, na čemu je LSV radila prethodnih desetak meseci.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook