Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

NOVI SAD - Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović saopštila je da je glasala protiv odluke da bački vladika Srpske pravoslavne crkve Irinej Bulović dobije Novembarsku povelju Grada Novog Sada jer je on promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova.

LSV

- Takav promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova zaslužuje Povelju za mržnju, jer on principijelno mrzi sve što je drugo i drugačije. Devedesetih godina prošlog veka šetao je centrom mog grada sa ratnim zločincem Arkanom, mrzeo je decu i pokušao da zabrani Zmajeve dečje igre, podržavao je razne klerofašiste i neonaciste - navela je Sandra Trifunović.

Upitala je da li treba podsetiti da je Irinej dao „nesumnjiv doprinos ukidanju Zmajevih dečjih igara na lokaciji uz Vladičanski dvor“. 

- Smetala mu je buka i graja dece - navela je ona.
 (SzILSV, 20.10.2020)




Odbori LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Trudnice će imati punu platu!

SOMBOR – Stranka G17 plus pokušava da abolira sve ono što su, u godinama kada su bili na vlasti, loše uradili, ocenio je danas potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor Zoran Terzin.
Odbori LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin vodi računa o osobama sa invaliditetom

ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom i godišnjice od osnivanja, Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom održao je danas svečanu sednicu na kojoj su, sem članova, bili prisutni i predstavnici lokalne samouprave, udruženja i nevladinog sektora.
Odbori LSV | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Rvačima "Proletera" jedanaesta titula šampiona države

ZRENJANIN – Rvači zrenjaninskog "Proletera" proteklog vikenda osvojili su jedanaestu titulu ekipnog prvaka države u grčko-rimskom stilu, i to nakon ubedljivog trijumfa u plej-ofu, održanom u novoj hali sportova u tom gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook