Udruženi za slobodan Novi Sad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Novi Sad, 7. maj 2024 - Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.

LSV

Okupili smo se i potpisali koalicioni sporazum da našem gradu vratimo ono što mu pripada i bez čega on nije Novi Sad, prvenstveno slobodu, toleranciju, pristojnost i bezbednost.

Novi Sad ponovo mora biti grad ravnopravnih ljudi koji žive u zajedništvu bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu, političku ili bilo koju drugu pripadnost i opredeljenje.

Novi Sad je grad u kojem su svi građani istog reda, značaja i prava.

Istovremeno, prvi poslovi koje ćemo sprovesti nakon smenjivanja režima su zaustavljanje urbanističko-građevinskog divljanja, obnavljanje urušene postojeće infrastrukture koja je na ivici raspada zbog nekontrolisane gradnje, regulisanje javnog prevoza i parkinga po modelu koji se uspešno primenjuje u razvijenim gradovima širom sveta. Širićemo a ne ukidati parkovske površine, voditi računa o ravnomernom razvoju svih delova grada, da naš grad bude ono što je i bio do dolaska naprednjačke vlasti, grad po meri njegovih stanovnika.

Oko ovih i sličnih stvari smo jedinstveni i udruženi.

Zato pozivamo sve Novosađanke i Novosađane da podrže naše ujedinjenje, našu odlučnost i da na predstojećim izborima svoje poverenje daju koaliciji „Udruženi za slobodan Novi Sad“.
 

Gradski odbor 
Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad




Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici u teškoj situaciji

SUBOTICA - Potpredsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici Tibor Murenji i član Izvršnog odbora GrO Stevan Tonković obavestili su danas na konferenciji za štampu javnost da LSV pokreće akciju u kojoj će tražiti podršku građana za zahtev da se promeni propis koji poljoprivrednike obavezuje da svoje traktore, kombajne i ostale mašine registruju svake godine.
Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine na Skupštini opštine Vrbas

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine zavijorila se i na zgradi Skupštine opštine Vrbas. To je 12 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Prevencija je najbolji lek

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana zdravlja, koji se svake godine obeležava 7. aprila na dan kada je pri Ujedinjenim nacijama osnovana Svetska zdravstvena organizacija, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u organizaciji Gradske organizacije Foruma žena LSV Zrenjanin, upriličena je tribina na temu "Prevencija umanjuje rizik".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook